Βασίλης Νανόπουλος για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 26.5.2016

0Βασίλης Νανόπουλος: Προετοιμαστείτε για την ανομβρία, στηρίξτε τους πολιτιστικούς συλλόγους, λειτουργήστε τα υπηρεσιακά συμβούλια, ετοιμάστε σχέδιο για τουρισμό και τα απορρίμματα.
Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 26.5.2016 και προ ημερησίας διατάξεως θέσαμε τα παρακάτω θέματα.

1. Την προετοιμασία του δήμου για να αντιμετωπίσει έλλειψη ποσότητας νερού το καλοκαίρι λογω της ανομβρίας που έχει προηγηθεί τους περασμένους μήνες

2. Την επανεξέταση της θέσης της δημοτικής αρχής η οποία πρόσφατα εκδίωξε πολιτιστικούς συλλόγους που φιλοξενούσε σε δημοτικά ακίνητα και την επιστροφή των συλλόγων στους χώρους που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν.

3. Την εφαρμογή του οργανισμού της εσωτερικής υπηρεσίας και την κατάταξη από υπηρεσιακά συμβούλια του κατάλληλου εργαζομένου/προϊσταμένου/διευθυντή στην κατάλληλη θέση στο δήμο . Είναι γνωστή η τακτική πολλών δημάρχων να μην φροντίζουν όπως προβλέπει η νομοθεσία για την λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων ώστε να αποφασίζουν κατά την κρίση την προσωπική τους την τοποθέτηση των υπαλλήλων – αυτό συμβαίνει κακώς και στο δήμο κορινθίων .

4. Την απουσία τουριστικού σχεδιασμού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και την ανάδειξη των τουριστικών χαρακτηριστικών του δήμου . Επαναφέραμε την πρόταση που είχαμε κάνει την ίδια εποχή πέρυσι για δημιουργία οργανισμού τουριστικής προβολής του δήμου Κορινθίων με τη συμμετοχή του Δήμου , του Επιμελητηρίου, επιχειρηματιών ,φορέων κλπ στο πρότυπο του αντιστοίχου και πολύ επιτυχημένου οργανισμού του Δήμου Λουτρακίου .Δεν παραλείψαμε να αναφέρουμε την αποτυχία του δήμου να έχει την αναγνώριση με γαλάζια σημαία κάποιας παραλίας . Όπως είχαμε πει και πέρυσι μόνο δυο δήμοι στην Κορινθία δεν πήραν γαλάζιες σημαίες ,ο δήμος Νεμέας που δεν έχει επαφή με θάλασσα και ο δήμος κορινθίων που και στο θέμα αυτό τα έκανε θάλασσα .

Στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών που επίσης συζητήθηκε ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης , επαναλάβαμε τη θέση μας που είναι να σχεδιαστεί άμεσα από το δήμο ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης - δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο μέχρι σήμερα .

Ένα ολοκληρωμένο και σωστό σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει τις αδειοδοτήσεις των ΧΥΤΥ οι οποίες όπως έχει πει ο κ Πνευματικός έχουν ανυπέρβλητα εμπόδια , να περιλαμβάνει την χρηματοδότηση και από που θα βρεθεί αυτή, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κλπ .

Αν δεν γίνει αυτό είναι μονόδρομος η λύση της περιφέρειας με το ΣΔΙΤ. Έχουμε ψηφίσει θετικά στην προκήρυξη διαγωνισμού ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλισμό κλπ της διαχείρισης που προβλέπεται στ ο τοπικό σχέδιο διαχείρισης το οποίο έχουμε εγκρίνει ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο ως τμήμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης όποια και αν είναι αυτή που θα αποφασιστεί .

Ζητήσαμε στοιχεία για το κόστος διαχείρισης εναλλακτικής πρότασης και πήραμε απάντηση ότι θα είναι 30 € ανά τόνο στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης χωρίς όμως το κόστος διάθεσης του υπολείμματος . Δεν απαντήθηκε το που θα πάει το υπόλειμμα της πρώτης διαλογής ,πως θα επεξεργαστεί κλπ, αντίθετα μάθαμε ότι σε επόμενο συμβούλιο θα ζητηθεί χωροθέτηση δυο θέσεων δεματοποιητών προσωρινής αποθήκευσης . Θέσαμε επίσης το ερώτημα πως θα επιτευχτεί χρηματοδότηση όταν δεν υπάρχει εγκεκριμένο περιφερειακό σχέδιο που είναι απαραίτητη προϋπόθεση και όταν για έργα 2,3 δις € που χρειάζονται οι δήμοι της χώρας είναι διαθέσιμα για το πρόγραμμα μόνο 900 εκατομμύρια €

Συμφωνήσαμε στα υπόλοιπα θέματα που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα .Βασίλης Νανόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού συμμαχία πολιτών και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων.
Δημοσίευση: Μαΐου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 26.5.2016"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator