Κύμα αποχωρήσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ

0



Κύμα αποχωρήσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες όπως πληροφορούμαστε. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο κύμα αποχωρήσεων στη βάση του κυβερνώντος κόμματος μετά από το περσινό φθινόπωρο.

Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι το γεγονός ότι η συντακτική ομάδα του ένθετου περιοδικού «ενθέματα» της Αυγής ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την αποχώρησή της από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω καταγγελιών. Είναι πολύ χαρακτηριστικά αυτά που έγραψε ο επιμελητής της έκδοσης (και σύντροφος της βουλευτού Βασιλικής Κατριβάνου) Στρατής Μπουρνάζος: «Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και –κάτι ακόμα πιο βαρύ– δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους».

Αυτό είναι το κλίμα σε παρά πολλές οργανώσεις και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και διόλου τυχαία οι αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος συνδέονται με το ότι αρχίζει να συγκεκριμενοποιείται ο «λογαριασμός» των μέτρων και να έρχονται στη βουλή.

Το πρώτο μεγάλο κύμα αποχωρήσεων από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου) είχε εμφανιστεί τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου όταν άρχισαν οι διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης και άνοιξε η συζήτηση για το χαρακτήρα των μέτρων. Τότε άρχισε να γίνεται κατανοητό τι ακριβώς είχε συμφωνήσει το περσινό καλοκαίρι ο Τσίπρας.

Αν θυμάστε καλά τότε είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Τσίπρα και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ουσιαστικά αποσύρθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώντας με την πολιτική του Μαξίμου.

Βέβαια όλες αυτές οι κινήσεις σε επίπεδο κορυφής δεν σχετίζονται απαραίτητα με την κινητικότητα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά αυτό που συμβαίνει είναι η χρονική σύμπτωση και αντανακλά ένα γενικότερο πρόβλημα πλέον προσανατολισμού και κυρίως αδυναμία στήριξης και υπεράσπισης της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η κρίση ταυτότητας πλέον ισχύει όχι μόνο για τον Τσίπρα και τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τους αποχωρούντες που περισσότερο βρίσκονται σε περισυλλογή παρά έχουν ήδη έτοιμο κάποιο άλλο πολιτικό σχέδιο. Άλλωστε πέραν της χρονικής συγκυρίας δεν υπάρχει κάποιος συντονισμός γι’ αυτή την κινητικότητα.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι προκύπτει ένα μεγάλο κενό στο χώρο που κάλυπτε κάποτε ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το χώρο που δεν μπόρεσε να καλύψει η ΛΑΕ του Λαφαζάνη, το επιχειρεί τώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου που λίγο πριν από το Πάσχα ανακοίνωσε τη νέα πολιτική της κίνηση.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κύμα αποχωρήσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator