Κατάρρευση Τσίπρα και δικαίωση Σαμαρά

0



H επιστολή - κόλαφος κατά της Ελλάδας, από την Κρ. Λαγκάρντ και οι ξεκάθαρες θέσεις των Ευρωπαίων μέσω Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ τινάζουν τα πάντα στον αέρα. Η χώρα βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο ή καλύτερα ένα βήμα πριν από τον γκρεμό. Συμφωνία δύσκολα μπορεί να υπάρξει μέσα στον Μάιο, οι δανειστές εμφανώς απαιτούν από τον Τσίπρα να πάρει και τα προληπτικά μέτρα τώρα, μαζί με τα 5,4 δις ευρώ που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεχνάμε.

Πέρυσι είχαμε τον όχι ανίκανο αλλά ξεκάθαρα σε διατεταγμένη υπηρεσία Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα στο οδυνηρό καλοκαίρι με τις κλειστές τράπεζες, τα capital controls και βεβαίως το τρίτο μνημόνιο. Ο Τσίπρας το υπέγραψε και λειτουργώντας εξυπνακίστικα σκέφτηκε ότι το υπογράφει μεν αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται μέχρι να εφαρμοστεί. Αυτή η νεοελληνική κουτοπονηριά μαζί με τον αριστερό ωχαδερφισμό του καφενείου που αναβάλλει αυτά που πρέπει να γίνουν κυριάρχησε τους τελευταίους μήνες.

Και φτάσαμε στην εποχή Τσακαλώτου ο οποίος αποδεικνύεται χειρότερος από τον Βαρουφάκη διότι ο δεύτερος έδειχνε ότι είναι ένα βήμα πριν το φρενοκομείο. Ο νυν υπουργός Οικονομικών απλά εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων, ανίκανος να διαπραγματευτεί τα στοιχειώδη. Όμως, και πάλι την ευθύνη την έχει ο κάτοικος Μαξίμου, ο ανεκδιήγητος Αλέξης Τσίπρας.

Όπως προείπαμε η χώρα βρίσκεται στον αέρα. Χωρίς συμφωνία δεν υπάρχουν δόσεις και χωρίς λεφτά από το δάνειο ξαναγυρνάμε στις αρχές Ιουνίου σε νέο κίνδυνο στάσης πληρωμών. Αν ισχύουν πράγματι όσα απαιτούν οι δανειστές και δεν είναι απλά πιέσεις την ύστατη ώρα ώστε να αποδεχθεί ασμένως η Ελλάδα νέα μέτρα τότε βρισκόμαστε προς ένα οικονομικό Βατερλό που θα είναι και το τελευταίο. Μια κρίση στην οικονομία αυτή τη στιγμή δεν θα μπορέσει να γίνει ανεκτή, δεν την «σηκώνει» η χώρα. Και το πρώτο πράγμα που θα «σκάσει» είναι οι τράπεζες οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να στερεύουν. Πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση, αν χρειαστεί, το γνωρίζετε. Κούρεμα στις καταθέσεις και μοντέλο Κύπρου. Μόνο που εδώ δεν είμαστε σαν τους Κύπριους να υπομένουμε. Εδώ θα γίνει χαμός αν χαθούν λεφτά και από τις οικονομίες του κόσμου.

Το δεύτερο μέρος της τραγωδίας είναι και το χειρότερο. Προετοιμασία εξόδου από το ευρώ ή ακόμη και εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε για Grexit συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας η οποία όμως μπορεί να κρατήσει και χρόνια.

Όμως, πριν γίνουν όλα αυτά, όταν η χώρα θα πέφτει από τον γκρεμό, ο Τσίπρας έχει στα χέρια του ένα ακόμη χαρτί. Το δημοψήφισμα. Με τους Έλληνες αγανακτισμένους, πνιγμένους στην απογοήτευση και «δασκαλεμένους» ότι για όλα τα πάθη τους φταίνε οι ξένοι, τι θα ψηφίσουν σε ένα δημοψήφισμα με το δίλημμα ευρώ με βάσανα ή δραχμή χωρίς να του έχουν πει τι θα σημάνει αυτό;

Μήπως τελικά η επιστολή της Λαγκάρντ και οι παρεμβάσεις των Ευρωπαίων προς την κατεύθυνση της ρήξης με την Αθήνα βολεύουν το σχέδιο που είχε ο Τσίπρας εδώ και καιρό; Δηλαδή να τα «σπάσει» με τους δανειστές και να βγει να πουλήσει «αντιμνημονιακό» υφάκι; Μήπως τελικά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, από την ώρα που είδε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε, ήταν να πάει σε σύγκρουση αφού πρώτα βάλει εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας;

Πολύ φοβούμαστε ότι επιβεβαιώνονται όλοι όσοι πίστευαν από την αρχή ότι οι επικίνδυνοι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν είναι απλά παίκτες… πρέφας στα καφενεία των Εξαρχείων. Δεν είναι όλοι σαν τον μπάρμπα Αλέκο Φλαμπουράρη. Αλλά είναι τζογαδόροι ολκής που παίζουν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια αδιαφορώντας αν θα χάσουν.

Κι όλα αυτά επειδή ο Τσίπρας και η διάπλοκη που τον στηρίζει έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά. Γνωρίζαν, βλέπεται, ότι η Ελλάδα βρισκόταν μια ανάσα για να απεμπλακεί από τα Μνημόνια, κι αν τα κατάφερνε ο Σαμαράς δεν θα βλέπανε εξουσία στον αιώνα τον άπαντα.

Προς λύπη τους, όμως, κάθε ήμερα που περνά τόσο ο λαός όσο και κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δικαιώνουν τον Σαμαρά όλο και περισσότερο.

Μετά την δικαίωση της κυβέρνησης Σαμαρά από τον Ντομπρόβσκις και τον Γιούνκερ, έρχεται κι αυτή από τον Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η Ελλάδα χρειάστηκε νέο Μνημόνιο επειδή «μετά τις εκλογές στις αρχές του 2015 υπήρξε διακοπή του προγράμματος και οπισθοχωρήσεις στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είχε τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, κάτι που οδήγησε την Ελλάδα πίσω στην ύφεση».

Δηλαδή ο Τσίπρας κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, συκοφαντώντας με ψέματα την κυβέρνηση Σαμαρά και τον οδήγησε σε νέα σκληρότερα Μνημόνια.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κατάρρευση Τσίπρα και δικαίωση Σαμαρά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator