Να τελειώσει το παραμύθι με τους εκβιασμούς

0



Πολλά δημοσιεύματα, πολλές φορές με αρκετή δόση σκοπιμότητας, επισημαίνουν ότι οι δανειστές απαιτούν αυτή την ώρα την υπογραφή και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο μνημόνιο που φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν δηλαδή να φέρει την ευθύνη της εφαρμογής των σκληρών μέτρων που επέλεξε ως μείγμα… αριστερής πολιτικής και η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προκλητική και προσβλητική απαίτηση, αν ισχύει, η οποία δεν είναι καινούργια. Και στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιήσει οι ξένοι αυτό το χαρτί δεσμεύοντας ουσιαστικά και τις επόμενες κυβερνήσεις.

Ωστόσο, δεν το απαίτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα ή αν έλαβαν επιβεβαίωσή του πριν από τον Ιανουάριο του 2015, ούτε υπογραφή υπήρξε, ούτε και τηρήθηκε καμιά δέσμευση.

Όπως γνωρίζουμε καλά, μέσα σε λίγους μήνες κατεδαφίστηκε κάθε τι καλό είχε πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά. Με τους Βαρουφάκηδες και τους υπόλοιπους «ολετήρες» όχι μόνο δεν συνεχίστηκε μια πορεία προς την έξοδο από την κρίση, αλλά αντίθετα, η χώρα φορτώθηκε την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν τώρα οι δανειστές ζητούν από τη ΝΔ να υπογράψει και να αποδεχθεί εκ των προτέρων μια πολιτική που οδηγεί σε διάλυση της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1.Μπορεί να μην εμπιστεύονται την Ελλάδα μετά από το χάλι που βλέπουν σήμερα όμως δεν μπορεί να απαιτούν να παραδώσουμε και τα κλειδιά της χώρας. Δε φτάνει το προληπτικό μνημόνιο του Τσίπρα θα πρέπει να δεχθούμε ότι μια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει δικαίωμα να επιλέξει κάτι διαφορετικό;

2.Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιλέγει την περικοπή δημοσίων δαπανών οι οποίες μπορεί να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Επομένως για ποιο λόγο να αποδεχθεί ο Κυριάκος να στηρίξει μια καταστροφική πολιτική; Άλλο να δεχθεί τους δημοσιονομικούς στόχους κι άλλο πώς αυτοί θα επιτευχθούν. Το μείγμα της οικονομικής πολιτικής πρέπει να είναι ευθύνη της εκλεγμένης κυβέρνησης και κανενός άλλου.

3.Αν ο Μητσοτάκης υποκύψει στην απαίτηση αυτή απλά θα είναι μία από τα ίδια με τον Τσίπρα που δέχθηκε τα πάντα με τα χέρια ψηλά και στα τέσσερα. Δεν έχει η χώρα άλλη ευκαιρία και άλλο χρόνο για νέους… Τσίπρες και η ΝΔ δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος. Πρέπει από τώρα να καταθέσει μια αξιόπιστη και ποσοτικοποιημένη πρόταση που θα πείσει τους δανειστές ότι δεν είναι όλοι ίδιοι στην Ελλάδα.

4.Η ΝΔ πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας τηρώντας πιστά τους στόχους του προγράμματος αλλά αλλάζοντας τους κανόνες. Αν φέρεις περισσότερες επενδύσεις, αν μειώσεις τη φορολογία στις επιχειρήσεις και επιστρέψουν όσες έφυγαν ή ανοίξουν νέες, αν δεν τσακίσεις τα μεσαία εισοδήματα που καταναλώνουν κι αν κάνεις στοχευμένες κινήσεις για να εισπραχθεί έστω και το 10% των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 87 δισ. ευρώ, τότε πράγματι αλλάζεις το μείγμα πολιτικής και μπορείς να πετύχεις τους στόχους που θέτεις. Είναι απλά τα πράγματα αρκεί να βρεθούν στη ΝΔ κάποιοι που μπορούν να υποστηρίξουν ένα νέο πρόγραμμα, μακριά από τις εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ.

5.Οι δανειστές από την πλευρά τους πρέπει να πάψουν να είναι τόσο προκλητικοί. Πιθανότατα να αντιδρούν έτσι διότι έχουν τρελαθεί με τους αριστερούς. Όμως και στο παρελθόν είχαν εγείρει παράλογες απαιτήσεις. Θα θυμάστε όταν ο Στουρνάρας έδειχνε στον Τόμσεν τη σφαίρα στο τζάμι του υπουργείου Οικονομικών. Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να τελειώσει το παραμύθι με τους εκβιασμούς που δεν οδηγούν πουθενά. Εκτός κι αν οδηγούν εσκεμμένα στη χρεοκοπία.

Συμπέρασμα. Μην τολμήσει ο Κυριάκος να δεσμεύσει τη ΝΔ με τα μνημόνια του Τσίπρα. Ας τολμήσει να παρουσιάσει επιτέλους κάποιο πρόγραμμα για τη χώρα, ένα νέο όραμα για τους Έλληνες χωρίς ψέματα και αυταπάτες. Ήδη έχει αργήσει, οι καιροί είναι πολύ πονηροί.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να τελειώσει το παραμύθι με τους εκβιασμούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator