Φίλοι του χθες, εχθροί του σήμερα

0



Ξεκινάει από την παιδική ηλικία και κρατάει για μια ζωή, έτσι μου το είχαν μάθει αλλά αποδείχτηκε μύθος. Μοιάζει τόσο καλό για να είναι αληθινό κι όμως η φιλία είναι κάτι το σπάνιο και το ιερό.Θα περάσεις από σαράντα κύματα ώσπου να βρεις το άλλο σου μισό στο ταξίδι που λέγεται φίλια. Αυτό το ταξίδι πολύ το κάναμε, πάθαμε και μάθαμε. Πήραμε εμπειρίες και περάσαμε στιγμές που χάραξαν την καρδιά και μας βάλανε μυαλό. Άτομα του χθες που αγαπήσαμε, εμπιστευτήκαμε και τα είχαμε σαν οικογένεια μας, μοιραστήκαμε μαζί τους στιγμές και μυστικά.

Αυτά τα άτομα με τις τόσο καλά φορεμένες μάσκες του φίλου, χωρίς να πάρουν κάποια ιδιαίτερη ικανοποίηση, έγιναν οι εχθροί του σήμερα. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Δε χρειάζεται να τους κάνεις κακό, δε χρειάζεται καν να φερθείς άσχημα ή να τους παραμελήσεις, αν ήταν έτσι πολλά θα είχαν μια λογική εξήγηση.Άλλα και πάλι η προδοσία, το ψέμα, η δήθεν χαρά, τα χαμόγελα που έκρυβαν ζήλο, δεν είναι στοιχεία που έχει ο φίλος. Τα μπερδέματα και η υποκρισία δεν ανήκουν καν σε άνθρωπο, πέφτεις από τα σύννεφα όταν καταλαβαίνεις πως όλα αυτά τα νιώθει ο φίλος σου.

Αυτά τα άτομα που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι πως να γεμίσουν την μίζερη ζωή τους με το να ασχολούνται πάντα με τις ζωές των άλλων. Τους αρέσει να σε μπλέκουν σε ιστορίες για αγρίους και να σε μπερδεύουν σε καβγάδες χωρίς τέλος αυτοί οι υποκριτές θα σου κάνουν κακό όταν καταλάβουν πως δεν ταιριάζεις μαζί τους, απλά φρόντισε να είσαι αρκετά δυνατός για να τους αντιμετωπίσεις γιατί ποτέ δεν προειδοποιούν.Και η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν τους συναντάς κι έχουν πάντα το κεφάλι σκυμμένο.
Δεν ξέρω αν ο λόγος είναι επειδή ντρέπονται ή επειδή κάποτε είχαν κάποιον να τους μάθει τι θα πει φιλία αλλά προτίμησαν να γίνουν για λίγο εχθροί και μετά άγνωστοι.
Ξέρω σίγουρα ότι χαλάνε την έννοια της φιλίας και ότι βρίσκουν πιο εύκολα κάποιον όμοιο τους, το δύσκολο είναι να βρεις κάποιον φίλο κι αν τον έχεις κράτα τον κι αν τον ψάχνεις σου εύχομαι να τον βρεις.

Patricia Roco
Δημοσίευση: Μαΐου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φίλοι του χθες, εχθροί του σήμερα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator