ΚΙΑΤΟ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "Το παλικάρι - Λούης Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου"

0




Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ και ο σύλλογος ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, σας προσκαλούν στην προβολή του φιλμ:

«ΠΑΛΙΚΑΡΙ - Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαϊου, και ώρα 20:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημοσιογράφο (παραγωγή & σενάριο της ταινίας) Λαμπρινή Θωμά.

Είσοδος ελεύθερη. (Αντί εισιτηρίου μαζεύουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Κορίνθου και για τους πρόσφυγες.)

Η ιστορία του Έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λάντλοου του Κολοράντο το 1914,αποτελεί μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικανικού εργατικού κινήματος και ενώνει,έναν ολόκληρο αιώνα μετά, τις ΗΠΑ του 1914 με τις εργατικές και μεταναστευτικές διεκδικήσεις της Ελλάδας του 2016.

Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Βεντούρα,προέκυψε μετά από ρεπορτάζ που έκανε ο σκηνοθέτης το 2008, μαζί με τη δημοσιογράφο Λαμπρινή Θωμά. Αναζήτησαν τις μνήμες, την ιστορία και την κληρονομιά του Λούη Τίκα και του Λάντλοου στο Κολοράντο και μίλησαν με κορυφαίους ιστορικούς, καλλιτέχνες και απογόνους ανθρακωρύχων, καταγράφοντας τα σημάδια που άφησε στο σώμα της εργατικής Αμερικής.

σκηνοθεσία: Νίκος Βεντούρας
σενάριο: Λαμπρινή Θωμά
έτος παραγωγής: 2014

●1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στον σκηνοθέτη Νίκο Βεντούρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας
●Βραβείο Μουσικής στον Μάνο Βεντούρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας
Δημοσίευση: Μαΐου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "Το παλικάρι - Λούης Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator