Παλάντζο

0Τα συναισθήματα δεν αποτελούν μόνο ενέργειες ή πάθη της υπόστασής μας, αλλά και της νόησής μας ταυτόχρονα, διότι λογική και συναίσθημα είναι οι διαφορετικές πτυχές του ίδιου υποκειμένου, της υπόστασης, του όλον.

Τα συναισθήματα δεν προκαλούνται αποκλειστικά και μόνο από οργανικές αλλαγές περιφερειακού χαρακτήρα, από αντανακλαστικές κινήσεις που πλήρως παραμερίζουν τα ανώτερα εγκεφαλικάκέντρα και την συνείδηση, ούτε είναι αποκλειστικά και μόνο αταβιστικές αντιδράσεις και υπολείμματα πρωτόγονων ή ζωωδών ενστίκτων, αλλά σε πολλά νοήμονα όντα είναι και συνυφασμένα με τις «ανώτερες ψυχικές λειτουργίες» της νόησης, της συνείδησης και της συνειδητότητας.

Οι νοητικές διαδικασίες ενός υποκειμένου ορίζονται από τη γνώση. Η γνώση αφορά το εαυτό και το περιβάλλον του. Η νόηση και η γνώση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες στη διαμόρφωση της λογικής του υποκειμένου. Βασικός καταλύτης στη γνώση, τόσο στη δυναμική της, όσο και στη δυναμική της λογικής του υποκειμένου, είναι τα αισθητήρια ερεθίσματα των συναισθημάτων του. Συνεπώς, λογική και συναίσθημα είναι αδιάσπαστα, συγκοινωνούντα και αλληλεπιδρούντα.

Στο «παλαντζάρισμα» λοιπόν...η κατανόηση αμφοτέρων πλευρών...διαμορφώνει χαρακτήρες!

Vanessa Derekopoulou
Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παλάντζο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator