Αυτή η κυβέρνηση απλώς δεν υπάρχει

0



Δεν μπορεί να είναι πραγματικότητα αυτό που ζούμε.

Μετά από την «επίθεση» στα μαρμαρένια αλώνια με το αίτημα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, το Μαξίμου κάνει όπισθεν ολοταχώς και με την ουρά στα σκέλια. Είναι τόσο ανόητοι αυτοί που εισηγούνται στον Τσίπρα τη συγκεκριμένη στρατηγική που θα έπρεπε από καιρό να γίνουν... ψαράδες διότι είναι άχρηστοι για οτιδήποτε άλλο. Και να μας συγχωρήσουν και οι ψαράδες που σίγουρα έχουν πολύ περισσότερο μυαλό από το επιτελείο στο Μαξίμου.

Νόμισαν χθες στην κυβέρνηση ότι μόλις ο Τσίπρας τους «απειλήσει» με Σύνοδο Κορυφής θα... πέσουν στα τέσσερα και θα παρακαλάνε την Ελλάδα. Ότι αμέσως θα μαζευτούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και θα πουν «τι θες Αλέξη μου, μην χολοσκάς, δεν θα σου χαλάσουμε χατίρι».

Πριν περάσουν λίγες ώρες και φάει τη σφαλιάρα του ο Τσίπρας το Μαξίμου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία τα γυρίζει τώρα. Από την σκληρή στάση του πρωθυπουργού, από τη φιλοτέχνηση του προφίλ του Αλέξη καβάλα στ' άλογο να κατατροπώνει τους εχθρούς του, αίφνης έγιναν αρνάκια. Μας ενημέρωσαν ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουσκ ο Τσίπρας του είπε ότι αν δεν είναι δυνατόν να συγκληθεί Γιούρογκρουπ τότε να πάμε σε Σύνοδο Κορυφής. Ο δε Τουσκ έριξε το μπαλάκι στους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών ακυρώνοντας κάθε αίτημα της κυβέρνησης για πολιτική λύση. Αυτή η «καραμέλα» μας έχει τελειώσει εδώ και καιρό αλλά δεν το έχουν καταλάβει στο Μέγαρο Μαξίμου που το μόνο που κάνουν είναι να αυτοθαυμάζονται για το πόσο σπουδαίοι είναι.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Πιθανότατα θα συγκληθεί ένα Γιούργκρουπ, θα συζητηθούν τα ελληνικά αιτήματα, θα κατατεθούν οι ενστάσεις για το ρόλο του ΔΝΤ και θα γυρίσουμε ξανά στα ίδια. Δηλαδή θα μας πουν να τα βρούμε στο... Χίλτον, εκεί απ' όπου έφυγαν οι Έλληνες υπουργοί χθες το βράδυ. Δηλαδή γυρίζουμε γύρω – γύρω και κυνηγάμε την ουρά μας. Τι περισσότερο θα μας δώσουν δηλαδή στο Γιούρογκρουπ;

Με τις νέες εξελίξεις και το χαστούκι που έφαγε από τους Ευρωπαίους ο Τσίπρας απλά επιβεβαιώνεται το σενάριο του επικοινωνιακού παιχνιδιού το οποίο η κυβέρνηση παίζει μέχρι να της βγει. Αν δηλαδή πείσει τους βουλευτές της ότι κάνει τα πάντα, αντιστέκεται και φέρνει αποτέλεσμα κι έτσι ψηφίσουν ακόμη και τα προληπτικά μέτρα, τότε θα μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία μέχρι να πέσουν από μόνοι τους.

Αν πάλι δεν τους βγει το παιχνιδάκι θα το κάνουν «Κούγκι» αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Αυτός είναι λοιπόν ο πρωθυπουργός που ψηφίσαμε, αυτό είναι το ιστορικό λάθος που όλοι μας έλεγαν να μην κάνουμε. Και το κάναμε. Αλλά πληρώσαμε τις συνέπειες της απρονοησίας μας. Μέχρι πότε όμως; Μέχρι πότε θα πληρώνουμε για ένα έγκλημα για το οποίο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Τσίπρας; Μέχρι πότε θα εξευτελίζεται η χώρα και θα παρακολουθούμε χωρίς να κάνουμε τίποτε;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτή η κυβέρνηση απλώς δεν υπάρχει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator