Ο Τσίπρας παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές

0



«Δεχόμαστε μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης με πρόβλεψη για τη ρύθμιση του χρέους. Πέρα από αυτό δεν μπορεί να πάει η κυβέρνηση» είπε πριν από λίγο η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί το λεγόμενο δημοσιονομικό κόφτη που είναι η άλλη όψη της ονομασίας των πρόσθετων μέτρων εφόσον δεν πιάνονται οι στόχοι που συμφωνούνται με τους δανειστές. Ταυτόχρονα ζητάει να μην νομοθετήσει τώρα και προληπτικά τα 3,6 δις μέτρα σ’ αυτή την κατεύθυνση και πετάει το μπαλάκι σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον να συμφωνήσουν τώρα σε αναδιάρθρωση του χρέους, προφανώς για να έχει κάτι στα χέρια της η κυβέρνηση να το σερβίρει στον ελληνικό λαό.

Έχει ενδιαφέρον να κρατήσουμε τη φράση της Γεροβασίλη πως «πέρα από αυτή τη θέση δεν μπορεί να πάει η κυβέρνηση». Αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Αν δεν τα βρουν μεταξύ τους ΔΝΤ και Ευρωπαίοι για το χρέος και το θέμα της νομοθέτησης των προληπτικών μέτρων;

Εκλογές, δημοψήφισμα, οικουμενική, διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τα μικρά κεντρώα κόμματα, ηρωική έξοδος ή επίκειται νέα κωλοτούμπα του Τσίπρα και υπογραφή σε όλα;

Από τις απαντήσεις της Γεροβασίλη κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια. Η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος ενώ φαίνεται να δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν επίκειται κανένα θέμα και πως η αξιολόγηση θα κλείσει και η κυβέρνηση θα βγάλει τετραετία, μάλλον περισσότερα ερωτηματικά δημιουργεί. Τι πραγματικά σκέφτεται ο Τσίπρας; Σε κάθε περίπτωση το κλειδί των εξελίξεων αν όντως ισχύσει στην πράξη το «πέρα από αυτή τη θέση δεν μπορεί να πάει η κυβέρνηση» το κρατάνε για ακόμα μια φορά οι δανειστές.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Τσίπρας παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator