Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια

0



Την ίδια στιγμή που ο Αλέξης... Παττακός εγκαινιάζει ένα έργο που άλλοι οραματίστηκαν και σχεδίασαν, στις Βρυξέλλες τα μαντάτα δεν είναι καλά. Οι Ευρωπαίοι, οι φίλοι του Τσίπρα εσχάτως, συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια με τη συμφωνία που η κυβέρνηση θεωρεί σίγουρη. Ο ένας λέει «δύσκολη η συμφωνία αλλά όχι ανέφικτη», ο δεύτερος «δεν υπάρχει πρόοδος από τις 9 Μαΐου και μετά», ο τρίτος «θα δούμε αρκεί να...».

Κι όμως, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Ψήφισε τον ασφαλιστικό και φορολογικό Αρμαγεδδώνα, θα φέρει σήμερα – αύριο το νομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους που θα διαλύσει την αγορά, θα περάσει τα κόκκινα δάνεια που όλα πωλούνται στα κοράκια, καθώς και τη δημιουργία νέου Ταμείου αποκρατικοποιήσεων μέσω του οποίου δημεύουν το σύνολο της ακίνητης και κινητής περιουσίας του δημοσίου.

Κι όλα αυτά βεβαίως θα ψηφίσουν οι ατρόμητοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ γονατισμένοι στα τέσσερα.

Στο μεταξύ, εμπλοκή φαίνεται να έχει προκύψει με τον περίφημο δημοσιονομικό κόφτη. Οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές, για την τελική μορφή της διάταξης που αφορά τον αυτόματο «κόφτη», είναι ακόμα σε εξέλιξη και το υπουργείο Οικονομικών σε άτυπη ενημέρωσή του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα έρθει στη Βουλή με μορφή τροπολογίας πρίν από την τελική ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς για την οριστικοποίηση της διάταξης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο ότι και σε αυτή την απαίτηση των δανειστών θα υποκύψουν, εκχωρώντας τους επί της ουσίας την εθνική κυριαρχία, ασχέτως εάν η ονομασία έχει περάσει πολύ καλά από την κυβέρνηση για να ψηφιστεί από τους βουλευτές της. Διότι δεν είναι τίποτε άλλο από τέταρτο προληπτικό μνημόνιο!

Τι άλλο δηλαδή να κάνει ο Τσίπρας για να τους ευχαριστήσει; Να... ξυρίσει το μουστάκι του αν είχε, όπως στην ταινία με τον Φαίδωνα Γεωργίτση;

Είναι προφανές ότι ο Ντάισελμπλουμ και η παρέα του παίζουν παιχνίδια με την Ελλάδα. Και σίγουρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παίξουν... γιο – γιο και με τον Τσίπρα. Είναι επίσης προφανές ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων για το χρέος. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι απαισιόδοξες προβλέψεις για το Eurogroup έγιναν λίγες ώρες αφού διέρρευσε το σχέδιο του ΔΝΤ για το χρέος. Μια πολύ τολμηρή και άκρως θετική για την Ελλάδα πρόταση η οποία γίνεται όμως από εκείνους που δεν πληρώνουν. Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της Ελλάδας είναι προς τους Ευρωπαίους και οι χώρες θα πρέπει να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους μια τέτοια συμφωνία για αποπληρωμή έως το... 2080. Πολύ δύσκολο να αποδεχθούν οι ευρωπαϊκές χώρες, και κυρίως η Γερμανία, μια τέτοια πρόταση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση αυτής της σύγκρουσης μεταξύ των δανειστών και η κυβέρνηση δείχνει να είναι πελαγωμένη. Επιχειρεί στο εσωτερικό να διαχειριστεί επικοινωνιακά το πρόβλημα λέγοντας ότι... έρχεται η ανάπτυξη και κοιμίζοντας τους πολίτες που βλέπουν τον Τσίπρα και την παρέα του σαν... ούφο. Το Μαξίμου πιστεύει ότι περνά η επικοινωνιακή τακτική αφού ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρόμους. Κάθε φορά που πάει, όμως, κάποιος Συριζαίος να μιλήσει στην επαρχία... πέφτει ξύλο. Σε λίγο δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, αλλά παρ' όλα αυτά πιστεύουν ότι φέρνουν την ανάπτυξη.

Πιθανότατα στις 24 Μαΐου να κλείσει η συμφωνία, να πάρουμε τα λεφτά της δόσης, ενδεχομένως κουτσουρεμένα, και να μείνουν καυτά θέματα για το φθινόπωρο. Όμως, θα έχουμε δώσει γη και ύδωρ, θα έχουμε πάρει όλα τα σκληρά μέτρα που μπορεί κανείς να φανταστεί αλλά... η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και περήφανη.

Αν λοιπόν για μια συμφωνία ο Τσίπρας διαλύσει την ελληνική κοινωνία και αφήσει και εκκρεμότητες για το φθινόπωρο τότε δεν θα έχει βγει η χώρα από το μνημόνιο αλλά θα έχει μπει για τα καλά μέσα, αφού πρώτα οι πολίτες περάσουν τα πάνδεινα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator