Ο καλύτερος... φίλος του Σόιμπλε

0



Είναι καλοκαίρι του 2014 και η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται. Έχει βγει δοκιμαστικά στις αγορές, εμφανίζει πρόδρομα στοιχεία βελτίωσης και η εμπιστοσύνη των ξένων έχει αποκατασταθεί.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ελπίζει ότι μπορεί με τη στήριξη των ξένων να βγει από το Μνημόνιο χωρίς να υποχρεωθεί να πάρει μέτρα φτωχοποίησης σαν κι αυτά που ψηφίστηκαν ή αυτά που θα έρθουν σύντομα.

Όμως, στην περίφημη συνάντηση στο Παρίσι το κλίμα χαλάει, οι δανειστές, με πρώτη την Μέρκελ αδειάζουν τον Σαμαρά ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι φανερό ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση δεν έχει πλέον τη στήριξη των δανειστών και ο λόγος είναι απλός: Η Μέρκελ, ο Ολάντ και οι λοιποί αξιωματούχοι που κάποτε έπιναν νερό στο όνομα του Σαμαρά πιστεύουν ότι ο τότε πρωθυπουργός καθυστερεί και δεν… πέφτει στα τέσσερα για να κάνει ότι του ζητήσουν.

Με απλά λόγια ενώ ο Σαμαράς πιστεύει ότι χωρίς πολλά πρόσθετα μέτρα η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της οι ξένοι θέλουν ένα… ντιλίβερι μπόι. Ένα παιδί που θα τους κάνει όλη τη δουλειά, έστω και αν χρειαστεί να τον… εκπαιδεύσουν.

Ο Τσίπρας εμφανίζεται σαν «μάννα εξ ουρανού» και παρά τους μήνες που πέρασαν στην εκπαίδευσή του τελικά το έμαθε καλά το μάθημά του. Ουσιαστικά η πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν το… αγροτικό τους, έπρεπε να μάθουν πώς λειτουργεί η αγορά, πώς χρεοκοπεί μια χώρα και πώς πιέζεται μια κυβέρνηση για να υποχωρήσει. Τα έμαθε όλα πολύ καλά, παρ’ ότι η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα.

Όμως, πλέον ο άνθρωπος... των δανειστών ήταν εδώ και ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος. Ο Σαμαράς δεν τους έκανε γιατί δεν ήθελαν έναν ικανό πατριώτη πρωθυπουργό που θα έβγαζε την Ελλάδα από τα Μνημόνια. Ήθελαν «το αριστερό αγόρι» που θα μπορούσε να τα δώσει όλα και να πάρει τέτοια μέτρα για το ασφαλιστικό ή τους φόρους. Και κυρίως το ήθελαν για το προδοτικό τέταρτο μνημόνιο που βάζει την Ελλάδα σε πολυετή υποδούλωση.

Και τώρα που φτάσαμε ως εδώ, με τον Τσίπρα να έχει προσφέρει τα πάντα στους ξένους, αίφνης βλέπουμε μια πρωτοφανή στήριξη στην κυβέρνηση. Μέχρι και ο Σόιμπλε δήλωσε αισιόδοξος για την Ελλάδα, ενώ ο χοιροτρόφος Ντάισελμπλουμ από τα ουάου του Βαρουφάκη και τον τσακωμό με όλη την Ελλάδα τώρα είναι το αγαπημένο παιδί του Μαξίμου. Για να μην πούμε για τη μεγάλη χαρά που νιώθουν οι Γιούνκερ, Σουλτς, Ολάντ, Μέρκελ, Ρέγκλινγκ γιατί ο Αλέξης είναι έτοιμος να φορέσει γραβάτα.

Πώς να μην χαίρονται όλοι αυτοί. Ό,τι δεν μπορούσε να τους δώσει στο πιάτο ένας δικός τους, ένας τεχνοκράτης, ένας δεξιός τους το προσφέρει ένας αριστερός, αμόρφωτος και άσχετος με τα οικονομικά πρωθυπουργός.

Γιατί χαίρεται ο Σόιμπλε και χαμογελά Αλέξη; Μα απλά γιατί είναι ο μεγάλος νικητής της πολυετούς μάχης με την Ελλάδα. Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να επιβάλει πλήρως την πολιτική του και να δικαιωθεί. Και χρειάστηκε μια κυβέρνηση της αριστεράς να περάσει από τη βουλή χωρίς ούτε μια… κροτίδα, τέτοια σκληρά μέτρα.

Ο Σόιμπλε και η παρέα των σκληρών της Ευρώπης είναι λοιπόν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο... άνθρωπος των δανειστών, τελικά έκανε άψογη δουλειά. Τους πρόσφερε το μεγαλύτερο δώρο: Την Ελλάδα έτοιμη για θυσία και χωρίς καμιά αντίδραση. Χειροπόδαρα και χωρίς να αντιδρά στον βιασμό της. Εύγε Αλέξη, έγινες ο καλύτερος φίλος του… ανθρωπάκου που έλεγε και ο Βαρουφάκης. Μέχρι να περάσεις και τα υπόλοιπα μέτρα φυσικά...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο καλύτερος... φίλος του Σόιμπλε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator