Γιατί πρέπει να πίνεις δύο κουτάκια μπύρα τη μέρα

0



Μισό λίτρο μπύρα τη μέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Το λέει και η επιστημονική κοινότητα

news247

Για το κρασί το ξέραμε, δύο ποτήρια την ημέρα κρίνονται ως απολύτως ωφέλιμα για την καρδιά. Tο κόκκινο κρασί θεωρείται ο μεγαλύτερος "ευεργέτης" της καρδιάς, επειδή περιέχει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, που είναι καρδιοπροστατευτικες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ-WHO) συστήνει μάλιστα καθημερινά 2 ποτήρια κρασί στις γυναίκες και 2 με 3 στους άντρες.

Πλέον, σύμφωνα με μια ομάδα Ιταλών επιστημόνων του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου, Pozzilli, επιβεβαιώνονται και οι θετικές επιπτώσεις της μπύρας στην καρδιά μας. Όπως δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent, η καθημερινή κατανάλωση 0,7 λίτρου μπύρας μπορεί να δράσει ως "ασπίδα" για την καρδιά.

Οι ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιο 150 επιμέρους μελέτες σχετικά με την επίδραση του δημοφιλούς ποτού στον οργανισμό και κατέληξαν στο ότι η ποσότητα του 0,7 λίτρου, που ουσιαστικά ισούται με δύο μικρά κουτάκια των 330 ml, δεν είναι πιθανό να βλάψει την υγεία ενός ανθρώπου αλλά αντίθετα μπορεί να τον προστατέψει σημαντικά από τις καρδιοπάθειες.

Οι Ιταλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να πίνουν καθημερινά ένα μικρό κουτί μπύρας και οι άνδρες δύο, μειώνοντας τις πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο, άνοια και άλλες συνηθισμένες ασθένειες.

Η έρευνά τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, διαπίστωσε επίσης ότι η μπύρα προσφέρει ανάλογη προστασία από τις καρδιοπάθειες με το κρασί και μεγαλύτερη προστασία, συγκριτικά με άλλα οινοπνευματώδη.

Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν οι επιδημιολόγοι, το περιεχόμενό της σε αλκοόλ μπορεί να συμβάλλει στην άνοδο των επιπέδων της καλής χοληστερίνης, και κατά συνέπεια στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών της καρδιάς. Όλα αυτά, όταν πίνουμε φυσικά, με μέτρο.
Δημοσίευση: Μαΐου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί πρέπει να πίνεις δύο κουτάκια μπύρα τη μέρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator