Τέταρτο και... καλύτερο

0Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Η κυβερνητική προπαγάνδα άρχισε να κάνει το… θαύμα της. Επιτυχία στο Άμστερνταμ βλέπει το Μαξίμου και πανηγυρίζει για τις αποφάσεις του Eurogroup.

«Πετύχαμε τους στόχους μας στο Eurogroup: Αξιολόγηση στη βάση των ελληνικών προτάσεων, χωρίς υποχρέωση για νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων»,έγραψε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο δε Τσακαλώτος είπε μεταξύ άλλων: Η Αθήνα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για να βρεθεί ένας «δεσμευτικός μηχανισμός» λήψης μέτρων, και υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η όποια λύση θα πρέπει να είναι αξιόπιστη προς τους πιστωτές, για να ξέρουν ότι θα επιτύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, προς τους επενδυτές ώστε να νιώθουν ασφάλεια ότι το πρόγραμμα είναι σε τροχιά και προς τους Έλληνες πολίτες ώστε οι πολιτικές και οικονομικές πλευρές να είναι ευθυγραμμισμένες με τη συμφωνία του καλοκαιριού.

Το Μέγαρο Μαξίμου από την άλλη, σπάζοντας την απεργία των δημοσιογράφων έδωσε στο ΑΠΕ την απάντησή της χθες σε όσους έλεγαν ότι υπογράφεται τέταρτο μνημόνιο τονίζοντας ότι όλα είναι ψέματα. Συνέχισε και το Σάββατο την προπαγάνδα βεβαίως αναφέροντας ότι όλα όσα γράφονται είναι προπαγάνδα.

Η κυβέρνηση βαφτίζει το μνημόνιο «πακέτο ασφαλείας» και η παροχή… σανού στους χαχόλου βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Όπως βεβαίως και στους ψηφοφόρους οι οποίοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε κατάσταση… λοβοτομής διαρκείας.

Όπως ακριβώς σας είχαμε προϊδεάσει, δεν θα αφήσουν οι Γκεμπελίσκοι του Παππά και της Γεροβασίλη να περάσει στον κόσμο ότι η πρώτη φορά αριστερά φέρνει στην Ελλάδα δύο μνημόνια σε 15 μήνες. Θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ξεχαστεί το γεγονός και να περάσει ήσυχα κι ωραία. Μην απορήσετε αν μέχρι το Πάσχα δείτε διάφορα «στημένα» ρεπορτάζ ή κάποιο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο ή ακόμη και με τους πρόσφυγες. Μην απορήσετε αν δείτε κανένα «σκάνδαλο» να βγαίνει στην επιφάνεια για να κρύψει το μνημόνιο που συμφώνησαν να φέρουν και μάλιστα προληπτικά. Τα «χαλκεία» του Μαξίμου ετοιμάζουν διάφορα κόλπα με πρώτο και καλύτερο βεβαίως την απεργία διαρκείας που αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι κλείνοντας όσο μπορούν τις κάνουλες της ενημέρωσης.

Όμως, το διαδίκτυο δεν μπορούν εύκολα να το φιμώσουν και ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα όργανα. Μπείτε σε οποιαδήποτε ενημερωτική σελίδα και διαβάστε τι λένε στα σχόλιά τους οι αναγνώστες και θα καταλάβετε τι συμβαίνει με την κυβέρνηση. Το τέλος τους πλησιάζει πολύ πιο γρήγορα, οι περισσότεροι πολίτες καταλαβαίνουν τι σημαίνουν όλα όσα συμφωνήθηκαν.

Πιο χαρακτηριστικό σχόλιο είναι αυτό που λέει «Πανούλη, όταν λέγαμε στα τέσσερα δεν εννοούσαμε στα… τέσσερα μνημόνια».

Τι ειρωνεία της ιστορίας. Την ημέρα που… γιορτάζουμε τη μαύρη επέτειο του Καστελόριζου όταν ο Παπανδρέου μας έφερε το πρώτο μνημόνιο, ο Τσίπρας μας φέρνει το τέταρτο και καλύτερο. Πράγματι η ιστορία πολλές φορές είναι σε μεγάλα κέφια.

Όσο κι αν αναζητούν στην προπαγάνδα σανίδα σωτηρίας η αλήθεια πλέον βγαίνει και είναι αμείλικτη.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τέταρτο και... καλύτερο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator