Αλλάζουν όλα για 1,2 εκατ. Έλληνες από το σχέδιο έκτρωμα του Κατρούγκαλου

0Πάνω από 1,2 εκατ. ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα πληγούν από το έκτρωμα του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις αλλαγές που θα φέρει στο ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας εξακολουθεί να επιμένει ότι τα μέτρα αφορούν μόνο στο 10% των πολιτών.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών:

- Μειώσεις στις συντάξεις θα υποστούν 400.000 νέοι συνταξιούχοι οι οποίοι θα υποβάλλουν αιτήσεις την επόμενη πενταετία.

- 380.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ

- 180.000 συνταξιούχοι, όπως υποστηρίζει το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, θα δουν δραματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε θιγόμενος θα χάσει 1.800 ευρώ ετησίως ή 150 ευρώ το μήνα (εξοικονόμηση 361 εκατ. ευρώ)

- 70.000 δικαιούχοι εφάπαξ θα δουν την παροχή να μειώνεται κατά 12% με 15%

- 280.000 δικαιούχοι μερίσματος ΜΤΠΥ θα υποστούν μειώσεις 35%

- 50.000 υψηλοσυνταξιούχοι θα υποστούν σοβαρές απώλειες εισοδήματος λόγω του πλαφόν

- 612.778 ασφαλισμένοι αγρότες θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν τριπλάσιες εισφορές

- Περίπου 140.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 100.000 επιστήμονες θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα εξαιτίας τις αύξησης των εισφορών

Ωστόσο, παρά τις δραστικές περικοπές, η «μαύρη τρύπα» του ασφαλιστικού συστήματος δεν φαίνεται να συρρικνώνεται, στον βαθμό που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος.

Βασική αιτία της αιμορραγίας παραμένει το δημογραφικό (επιδείνωση της αναλογίας συνταξιούχων-ασφαλισμένων, αν και με τη μεταρρύθμιση ο αριθμός των συνταξιούχων εμφανίζεται μικρότερος κατά 1,4%), η αύξηση της ανεργίας και η μείωση των μισθών.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι σύντομα, αν δεν αποκατασταθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, θα απαιτηθούν νέα μέτρα και εκτιμούν ότι στο στόχαστρο θα τεθεί κατά προτεραιότητα η προσωπική διαφορά που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων.
Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλλάζουν όλα για 1,2 εκατ. Έλληνες από το σχέδιο έκτρωμα του Κατρούγκαλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator