LANDIS+GYR: Ένας παγκόσμιος βιομηχανικός κολοσσός άνοιξε γραμμή παραγωγής στην Κόρινθο

0


O μεγαλύτερος κατασκευαστής ενεργειακών μετρητών για βιομηχανίες

Το Zug της Ελβετίας έχει έναν από τους πιο ευνοϊκούς φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες βιομηχανίες που έχουν εγκαταστήσει εκεί τις μονάδες τους. Μια από αυτές ήταν μέχρι πρότινος και η Landis+Gyr, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ενεργειακών μετρητών για βιομηχανίες, η οποία ωστόσο αποφάσισε να μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Landis+Gyr Α.Ε. στον Ισθμό της Κορίνθου. Εκεί στα 55 χιλιάδες τετραγωνικά προστέθηκαν ήδη νέα κτίρια τα οποία θα φιλοξενήσουν τις νέες γραμμές παραγωγής και θα παράγονται βιομηχανικές και εμπορικές συσκευές μέτρησης, καθώς και έξυπνοι μετρητές, αυτόνομοι οικιακοί μετρητές και ηλεκτρομηχανικοί μετρητές που θα πωλούνται στη συνέχεια σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία.


Το κόψιμο της κορδέλας στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων

Η απόφαση μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με δεδομένο ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Ωστόσο, η απόφαση να μετεγκατασταθούν στην Ελλάδα οι γραμμές παραγωγής της Ελβετίας, οι οποίες σημειωτέον μετρούσαν πάνω από 100 χρόνια ιστορίας προτού αποφασιστεί τον περασμένο Μάιο να κλείσουν, ήρθε ως αποτέλεσμα των προσπαθειών και των επιδόσεων της ελληνικής θυγατρικής. Η Landis+Gyr Α.Ε. επί 3 συνεχόμενα χρόνια βραβεύεται από την Landis+Gyr Β. Αμερικής ως ο καλύτερος προμηθευτής, έχοντας εξάγει από την Κόρινθο προς ΗΠΑ και Καναδά πάνω από 8 εκατομμύρια έξυπνους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο οι εξαγωγές προς τη Β. Αμερική αντιπροσωπεύουν έναν τζίρο της τάξης των 30 εκατ. δολαρίων.

Η Landis+Gyr θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις διαχείρισης ενέργειας και πρόσφατα ανακοίνωσε σημαντική ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων στη Β. Αμερική με την υπογραφή συνολικά 44 συμβάσεων για τεχνολογίες έξυπνων δικτύων και υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων η εταιρεία υπέγραψε έργα με την ιαπωνική TEPCO, την Hydro Quebec και άλλες εταιρείες για την προμήθεια 3 εκατ. προηγμένων μετρητών ετησίως.


Ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, Head of Digital Operations της Landis+Gyr Ελλάδος, παραλαμβάνει το “κλειδί” των νέων εγκαταστάσεων από τον κ. Matteo Birolini, Operations and SCM Excellence της Landis+Gyr

Ως ανεξάρτητη πλατφόρμα ανάπτυξης του ομίλου Toshiba, η Landis+Gyr εμφάνισε πωλήσεις πάνω από 1,5 δισ. δολάρια, και ανήκει σε ποσοστό 40% στο δίκτυο καινοτομικών επιχειρήσεων της Ιαπωνίας, λειτουργώντας σε 30 χώρες σε 5 ηπείρους και απασχολώντας 5,5 χιλιάδες υπαλλήλους. Η εταιρεία που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στο Zug της Ελβετίας, είχε θέσει πρόσφατα ως στόχο μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων να φτάσει σε πωλήσεις 4 δισ. δολάρια μέχρι το 2020.

Όπως αποκάλυψε στη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης με αφορμή τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων ο πρόεδρος της Landis+Gyr για την περιοχή ΕΜΕΑ, Oliver Iltisberger η απόφαση για τη μεταφορά ελήφθη το Μάιο του 2015 και ήταν μια τολμηρή απόφαση, με την επιβολή των capital controls που ακολούθησε να προκαλεί ανησυχία, ωστόσο τελικά η απόφαση δικαιώθηκε, η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε εντός των χρονικών ορίων, προϋπολογισμού και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών.


Ο κ. Oliver Iltisberge, πρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Landis+Gyr και ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Ελλάδος

Λύσεις μέτρησης

Σε αντίθεση με τους ηλεκτρομηχανικούς μετρητές που λειτουργούν με τους γνωστούς περιστρεφόμενους κυλίνδρους που έχουμε στα σπίτια μας, οι έξυπνοι μετρητές παρέχουν δεδομένα πραγματικού χρόνου για την κατανάλωση και καταργούν τις δαπανηρές επισκέψεις των συνεργείων μέτρησης της κατανάλωσης.


Οι κ.κ., Γιώργος Κυριαζόπουλος, Head of Electromechanical Devices της Landis+Gyr Ελλάδος, Χρήστος Καλαμάρας,Head of Logistics της Landis+Gyr Ελλάδος και Τάκης Καζαντζής, Head of Parts & Components Manufacturing της Landis+Gyr Ελλάδος, παραλαμβάνουν το Βραβείο Καλύτερου Προμηθευτή από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής, από τον κ. Adrian Theiler, Vice President EMEA της Landis+Gyr, για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Μέχρι πρόσφατα οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι υπάρχουν περί το 1 δισ. έξυπνοι μετρητές ανά τον κόσμο με τα 200 εκατ. να βρίσκονται στην Ευρώπη, 120 εκατ. στις ΗΠΑ και 90 εκατ. στην Ιαπωνία. Η Landis+Gyr φέρεται να διαθέτει μερίδιο αγοράς της τάξης του 30% έχοντας εγκαταστήσει περί τα 300 εκατ. έξυπνους μετρητές.

Σχέδια για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών υπάρχουν και στην Ελλάδα με το διαχειριστή του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ να ξεκινά με το πιλοτικό πρόγραμμα για τους πρώτους 200 χιλιάδες έξυπνους μετρητές. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και ο ανάδοχος αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το καλοκαίρι.
Δημοσίευση: Απριλίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "LANDIS+GYR: Ένας παγκόσμιος βιομηχανικός κολοσσός άνοιξε γραμμή παραγωγής στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator