Χίος: Γυαλιά καρφιά το εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ - Εικόνες διάλυσης στο hot spot

0


Εξακολουθούν να φεύγουν πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το λιμάνι Χαρακτηριστικές των επεισοδίων στο εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ, είναι οι εικόνες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, μία ημέρα μετά την ένταση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, αφού για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύροι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το Hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.

Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένοι οικίσκοι, διαλυμένα ιατρεία, ζημιές στα μηχανήματα καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Frontex απεικονίζονται στις φωτογραφίες, που δημοσιεύει ο politischios.gr.


Οι πρόσφυγες - άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους - άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη που επιτηρεί το hotspot στη ΒΙΑΛ άρχισαν τη μεγάλη πορεία τους προς το λιμάνι της Χίου όπου διανυκτέρευσαν το βράδυ της Παρασκευής.

Αυτή την ώρα περίπου 800 πρόσφυγες βρίσκονται μπροστά στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο που θα τους μεταφέρει στο λιμάνι του Πειραιά, με τις ελπίδες τους όμως να πέφτουν στο κενό αφού το πλοίο «Terajet» που απέπλευσε από τη Λέσβο στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής παραμένει ανοιχτά του λιμένα ενώ το πλοίο «Blue Star 1» που εκτελούσε τη γραμμή Μυτιλήνη- Χίος – Πειραιά, τελικά έδεσε στο λιμάνι των Μεστών στη νοτιοδυτική Χίο προκειμένου να παραλάβει από εκεί τους επιβάτες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μάλιστα τα τοπικά Μέσα οι αποδράσεις προσφύγων και μεταναστών με προορισμό το λιμάνι της Χίου συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα και παρά την προσπάθεια των Αρχών να μπαλώσουν τις τρύπες στην περίφραξη ακόμα και το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες άτομα συνέχιζαν να κόβουν τα συρματοπλέγματα και να διαφεύγουν προς την πόλη.
Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χίος: Γυαλιά καρφιά το εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ - Εικόνες διάλυσης στο hot spot"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator