Ντροπή και αίσχος: Ακαθαρσίες στον Ισθμό από διαρροή αγωγού λυμάτων

0Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε στους τίτλους των ειδήσεων λέξεις για εντυπωσιασμό όπως “απίστευτο”, “δεν ξανάγινε” ή “δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει”. Στη συγκεκριμένη είδηση, όμως, όποια λέξη και να χρησιμοποιήσεις, δεν είναι ικανή για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη διώρυγα του Ισθμού.

Όπως όλοι γνωρίζουν, από τη διώρυγα περνάει ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων του Λουτρακίου και καταλήγει στο βιολογικό που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, ένα κομμάτι του αγωγού έχει τρυπήσει, με αποτέλεσμα να πέφτουν όλες οι ακαθαρσίες στη θάλασσα.

Το loutrakiblog.gr, επικοινώνησε με μέλος της διοίκησης της Διώρυγας και μας ανέφερε ότι στις 14 Απριλίου ενημέρωσαν και τον κύριο Τάσο Μαστραντωνάκη (Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ) και τον κύριο Φίλιππο Θυμή (Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ), οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να αποκαταστήσουν τη ζημιά και τους είπαν ότι γνώριζαν το πρόβλημα.

Τις αμέσως επόμενες ώρες, κλιμάκιο της δημοτικής επιχείρησης επισκέφτηκε το σημείο και έφτιαξαν μια πρόχειρη κατασκευή για να μην πέφτουν (τουλάχιστον) τα βοθρολύματα μέσα στη θάλασσα. Στις παρακάτω φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε την κατασκευή:

Απ’ ότι φαίνεται, όμως, η ρήση του θυμόσοφου λαού μας, “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, βρίσκει την εφαρμογή της στο Λουτράκι, καθώς 9 ημέρες μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει με αποτέλεσμα πλέον να εκφράζονται έντονοι φόβοι ακόμα και να καταρρεύσει το συγκεκριμένο κομμάτι γης και να πέσει μέσα στη διώρυγα. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί από την απέναντι πλευρά, ήδη έχει ποτίσει ένα μεγάλο κομμάτι της γης και αν συμβεί το μοιραίο, θα αποτελέσει τεράστια δυσφήμιση για την περιοχή και όχι μόνο. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε φωτογραφία είναι η έντονη δυσοσμία που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο όπου μάλιστα περνούν και αρκετοί τουρίστες.Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι έχουν αρχίσει και σκουριάζουν και άλλα σημεία κατά μήκος του αγωγού και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν στο μέλλον και άλλες τρύπες.


Επειδή, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, θα επανέλθουμε με ερωτήματα μετά το πέρας των εργασιών για την αποκατάσταση της ζημιάς. Ελπίζουμε να υπάρξουν και οι ανάλογες απαντήσεις.

loutrakiblog.gr
Δημοσίευση: Απριλίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ντροπή και αίσχος: Ακαθαρσίες στον Ισθμό από διαρροή αγωγού λυμάτων "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator