Ο νούμερο ένα εχθρός του τέταρτου Ράιχ και το σκάνδαλο του Παναμά

0


Όλοι γνωρίζουν το σκάνδαλο με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, κάτω από την ονομασία «Panama Papers» – όπου αποκαλύφθηκε ότι, μία σειρά πάμπλουτων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν ή/και να μην πληρώσουν φόρους, ανάλογους με τα εισοδήματα τους.

Τα έγγραφα πάντως αποδεικνύουν πώς 140 πολιτικοί από περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 72 ενεργών πολιτικών, συνδέονται με τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca. Τα αρχεία αυτά, τα οποία έχουν αναλυθεί από 107 δημοσιογραφικούς οίκους σε 78 χώρες, αποκαλύπτουν υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος και φοροδιαφυγής – κάτι σχετικά ανάλογο με το σκάνδαλο του Λουξεμβούργου, αφού φαίνεται πως ορισμένοι δημοσιογράφοι αρχίζουν πλέον να υπηρετούν πράγματι τα συμφέροντα των Πολιτών.

Φυσικά δεν θα είναι η μοναδική αποκάλυψη, αφού η κρίση χρέους αναγκάζει αφενός μεν τους Πολίτες να αμυνθούν, αφετέρου τα κράτη να αναζητήσουν νέους τρόπους κάλυψης των εξόδων και μείωσης των χρεών τους – έχοντας ξεκινήσει με την πολιτική λιτότητας από τους φτωχότερους αλλά πολύ περισσότερους και καταλήγοντας στους προνομιούχους, οι οποίοι δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Εν τούτοις, το να δημοσιεύει μία μεγάλη γερμανική εφημερίδα τη φωτογραφία του προέδρου Putin, στο άρθρο της που αφορά το σκάνδαλο, κατηγορώντας έμμεσα τον ίδιο μέσω των πλούσιων φίλων του, παρά το ότι το δικό του όνομα δεν βρίσκεται στη λίστα, τεκμηριώνει το μένος της χώρας – η οποία δεν χάνει την παραμικρή ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον του Ρώσου, σαν να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Γερμανίας.

Γιατί το κάνει; Ασφαλώς επειδή η Γερμανία θεωρεί πως το μοναδικό αντίπαλο δέος της στην Ευρώπη είναι η Ρωσία – ένα εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων της, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την οικοδόμηση του τέταρτου γερμανικού Ράιχ, με οικονομικά όπλα. Θα τα καταφέρει; Ασφαλώς όχι, αφού πάντοτε κερδίζει τις μάχες, αλλά χάνει τον πόλεμο – ενώ ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του.

Βασίλης Βιλιάρδος
Πηγή Analyst
Δημοσίευση: Απριλίου 26, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο νούμερο ένα εχθρός του τέταρτου Ράιχ και το σκάνδαλο του Παναμά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator