Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση της Προστασίας και Ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Σικυώνας

0


Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Διάζωμα» με το Τεχνικό Γραφείο του κ. Γ. Μπινιάρη για την υλοποίηση της Β’ φάσης «Αποκάλυψης, Προστασίας και Ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Σικυώνας», η οποία θα περιλαμβάνει την εκπόνηση των οριστικών μελετών του έργου. Η χρηματοδότηση της μελέτης είναι από συνδρομές των Σικυωνιων πολιτών

Η Α΄φάση ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, η οποία υπεγράφη στις 15.05.2014, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Σικυωνίων. Η χρηματοδότηση ήταν από «ίδια έσοδα» του δήμου Σικυωνιων και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Παραγόμενα αποτελέσματα της προγραμματικής ήταν οι προκαταρκτικές εργασίες των οριστικών μελετών, η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του μνημείου και η εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης και σχεδίου – πλαισίου (master plan) για τις επεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου.

Στο σύνολό τους η Α΄και Β΄φάση θα αποτελέσουν την ολοκληρωμένη μελέτη για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου.
Δημοσίευση: Απριλίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση της Προστασίας και Ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Σικυώνας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator