Τα... πάντα είναι καταγεγραμμένα

0


Την ώρα που στην Αθήνα τα κόμματα, αντί να είναι μια γροθιά για όσα αποκαλύφθηκαν στον διάλογο Τόμσεν - «Βρικουλέσκου» (που ουδέποτε διαψεύστηκε), καβγαδίζουν ακόμα για το ποιος «έγραφε» τους σκληρούς του ΔΝΤ, οι άνθρωποι της Λαγκάρντ ήδη έχουν πατήσει το κουμπί για να ενεργοποιήσουν το σχέδιο «ασφυξίας».

Διότι δεν γίνεται, από τη μία, να επιχειρούν να μας πείσουν ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει μέχρι το Πάσχα και, από την άλλη, να μας... τρέχουν με νέα σκληρά μέτρα και νέες παράλογες απαιτήσεις, που κάνουν την ιστορία να «σέρνεται» προς Μάιο, απειλώντας τη ρευστότητα του κράτους. Γιατί, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να πιστέψουμε όσα είχε αποκαλύψει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπ. Οικονομικών Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ότι δηλαδή οι θεσμοί σε τεχνικό επίπεδο έχουν κατά διαστήματα ζητήσει την καθυστέρηση καταβολής μισθών και συντάξεων, σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να εξυπηρετηθούν όλες οι υποχρεώσεις! Και, αν δούμε τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους δανειστές, τότε τα νούμερα γίνονται ανησυχητικά και το... οξυγόνο τελειώνει, αφού και τον Μάιο και τον Ιούνιο υπάρχουν υποχρεώσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο λήγουν ομόλογα ύψους 2,308 δισ. ευρώ!

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πού θα βρεθούν τα χρήματα εάν δεν προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση και δεν έρθει η δόση που χρωστούν οι δανειστές από πέρυσι. Μια δόση άνω των 5 δισ. ευρώ, που φτάνει ίσα ίσα για να εξοφλήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις των 3,5 δισ. και ό,τι περισσέψει θα επιστραφεί στους πολίτες, στους οποίους χρωστά το Δημόσιο (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) 2 δισ. ευρώ! Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα με αριθμούς και στοιχεία, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η «κασέτα», βλέπετε, τα είχε αποκαλύψει όλα, γι' αυτό και κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι δεν τη λαμβάνουν υπόψη τους διότι είναι «προϊόν υποκλοπής». Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι, σε περιπτώσεις εγκλημάτων (και μάλιστα, εναντίον ενός ολόκληρου λαού), αποτελούν και αυτές πειστήρια. Γι' αυτό ας την ακούσουν ξανά, μπας και κάποτε καταλάβουν τι ετοιμάζουν για εμάς -χωρίς εμάς- οι πιστωτές μας!

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Απριλίου 28, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα... πάντα είναι καταγεγραμμένα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator