Έγγραφο «καίει» τον Πολάκη – Επιβεβαιώνεται η πρωτοφανής παρέμβαση του σε διαγωνισμό

0


Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στον διαγωνισμό για τον διορισμό 100 ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), επιβεβαιώνει πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», «διαπιστώνεται δε ότι ο αναπληρωτής υπουργόςΥγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους. Δηλαδή, δεν τις είχαν υπογράψει.
Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31.3.2016, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ»
Όπως σημειώνει «Το Βήμα», ότι ούτε οι λίστες με τα ονόματα των ιατρών επιλογής του κ. Πολάκη, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν υπογραφεί από την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου.

ΝΔ: Δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης δεν επικύρωσε οποιονδήποτε πίνακα και το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έλαβε επισήμως τέτοιον πίνακα. Απόδειξη το γεγονός ότι για 72 θέσεις γιατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προς το παρόν 52 ενστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Πολάκη να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ «offshore» του υπουργείου Υγείας», αναφέρει ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας της ΝΔ,Χρήστος Κέλλας, τη στιγμή που 34 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα «Τις καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το υπουργικό γραφείο του Υπουργού Υγείας».
«Αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Φάκελοι των υποψηφίων βρέθηκαν «ως δια μαγείας» από την επιτροπή αξιολόγησης στο γραφείο του υπουργού», αναφέρουν οι 34 βουλευτές της ΝΔ.
Δημοσίευση: Απριλίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έγγραφο «καίει» τον Πολάκη – Επιβεβαιώνεται η πρωτοφανής παρέμβαση του σε διαγωνισμό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator