ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 58 - Φενεάτικο Πάσχα!

0


Όπου κι' αν βρίσκονται οι  Έλληνες , στις πόλεις και τα χωριά, στα βουνά ,τους κάμπους και τα νησιά μας, όπως επίσης στις χώρες της διασποράς, υποδέχονται το Άγιο Πάσχα, αυτή τη  μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού.
Πάσχα των Ελλήνων, Πάσχα της αγάπης, της συναδέλφωσης, της χαράς και της προσμονής. Πάσχα του οικουμενικού Ελληνισμού. Πάσχα της ανάστασης των ελπίδων για ένα καλύτερο αύριο.
Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα οι Έλληνες μαζί με τους υπόλοιπους χριστιανούς, τιμούν ευλαβικά και πανηγυρίζουν για τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη σε λαογραφικές εκδηλώσεις γιορτή της χριστιανοσύνης. Βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου και εμπλουτισμένα με στοιχεία αλησμόνητων πατρίδων, τα πασχαλινά έθιμα αναβιώνουν στην ελληνική επαρχία, τη στιγμή που στις μεγάλες πόλεις ξεθωριάζουν μέσα στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Αυτή τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού εμείς οι κάτοικοι του ορεινού Φενεού, σπεύδουμε να τη γιορτάσουμε με την κατάνυξη και τη μεγαλοπρέπεια που της ταιριάζει στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Σ' αυτά τα γεμάτα  μεγαλοπρέπεια κακοτράχαλα βουνά. Εκεί θα αναβιώσουμε τα πάθη, την σταύρωση, την ταφή και την Ανάσταση του Χριστού με τα δικά μας ήθη και έθιμα που δεν διαφέρουν και πολύ από τα έθιμα άλλων περιοχών της Ελλάδας, αλλά για μας εκεί το Πάσχα παίρνει άλλες διαστάσεις.

Έχει συναισθηματική αξία»


«Το Άγιο φως της Ανάστασης 
να δώσει στον κόσμο μας αγάπη, 
ειρήνη και αισιοδοξία!»


ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ

Δημοσίευση: Απριλίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 58 - Φενεάτικο Πάσχα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator