2ο Πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς Καλαμάτας - Διαγωνισμός ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου

0


Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Το διαγωνισμό συντόνισε ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ τμήμα Ελαίας Καλαμάτας και Υπέυθυνη της ομάδας γευσιγνωσίας ήταν η κα Έφη Χριστοπούλου εμπιρογνώμονας της Ε.Ε. και του διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας. Στην ομάδα συμμετείχαν γευσιγνώστες από διαπιστευμένα panel γευσιγνωσίας της Αθήνας, της Μυτιλήνης, των Χανίων και από τα δυο διαπιστευμένα panel της Καλαμάτας. Ο διαγωνισμός έγινε στο πρότυπο του παγκόσμιου διαγωνισμού Mario Solinas Quality Award που διεξάγει κάθε χρόνο στη Μαδρίτη το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας. Η κλίμακα αξιολόγησης στον εν λόγω διαγωνισμό έχει ως άριστα το 100 και με αυτή βαθμολογήθηκαν τα διαγωνιζόμενα ελαιόλαδα. Τα δείγματα κωδικοποιήθηκαν τυχαία από τη συμβολαιογράφο κα Ζωντανού και υποβλήθηκαν σε τυφλό τεστ από την ομάδα γευσιγνωσίας, εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Το υψηλό επίπεδο ποιότητας στον εν λόγω διαγωνισμό οδήγησε σε τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση για το αργυρό μετάλιο με ελλάχιστη διαφορά από την πρώτη αλλά και στην απονομή 5 συνολικά επαίνων μετά τα τρια πρώτα βραβεία. Συνολικά βραβεύθηκαν 10 από τα 25 ελαιόλαδα που διαγωνίσθηκαν. Ακολουθεί η λίστα των βραβευθέντων.

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Iliada (Agrovim-Βιολογικό) Χρυσό
Messiniako-M.& Th.Kontopoulos ισοβαθμία Αργυρό

2. Ελαιώνιον (Agrovim) ισοβαθμία Αργυρό

2. Δούζης Σαράντος (Ματσολιά Αλαγονίας) ισοβαθμία Αργυρό

3. Δωρικό Λακωνίας-Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας Χάλκινο
Kassel S.A.-Λακωνία 1ος Έπαινος
ΒΙΟ ΝILEAS (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) 2ος Έπαινος
ΜΑΝΕΤΤΑ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) 3ος Έπαινος
Agricultural Cooperative of Kalamata 4ος Έπαινος

8. ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ 5ος Έπαινος

Για την ομάδα γευσιγνωσίας του διαγωνισμού

Κάτσαρης Παναγιώτης
Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος
ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας
Δημοσίευση: Απριλίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "2ο Πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς Καλαμάτας - Διαγωνισμός ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator