Όχι, και να μας πιάνουν κορόιδο τα παιδάκια του 15μελούς

0



Πολύς λόγος γίνεται για τα πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ που απαίτησαν οι δανειστές από τον Τσακαλώτο στην Ουάσιγκτον και η κυβέρνηση... αιφνιδιάστηκε. Έκτοτε οι υπουργοί αλλά και ο πρωθυπουργός λένε ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μέτρα «κάβα» γιατί η οικονομία θα πάει καλά και δεν θα χρειαστεί πρόσθετο πακέτο.

Βρίζουν επίσης την τρόικα γιατί, εκτιμούν στο Μαξίμου, θέλει να προκαλέσει πολιτική κρίση. «Δεν θα τους περάσει, θα τους διαψεύσουμε», λένε στην κυβέρνηση και εμφανίζονται εξοργισμένοι με τις νέες απαιτήσεις.

Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς καλά το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλέξης πέρυσι τον Ιούλιο θα διαπιστώσει τα εξής:

Στο άρθρο 2.1 της Παραγράφου Γ «Συμφωνία Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και στη σελ. 1016 του γ’ Μνημονίου 4336/2015 αναγράφεται ότι:

«Επιπλέον των ανωτέρω μέτρων, οι αρχές δεσμεύονται να θεσπίσουν, τον Οκτώβριο του 2015, αξιόπιστα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον το 3/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2017 και το 1/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2018 για να στηρίξουν την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για πρωτογενές ισοζύγιο ύψους 3,5% του ΑΕΠ.».

Επίσης, στον ίδιο νόμο (σελ. 1016) αναφέρεται:

«Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018. Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες, την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και το πάγωμα των υποχρεωτικών δαπανών.».

Με άλλη διάταξη στον ίδιο πάντα νόμο (σελ. 1016) ρυθμίζεται ότι:

«Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών αποφάσεων, και θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, στο βαθμό που αυτό απαιτείται, για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.»

Αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει τα πρόσθετα μέτρα κι έχει δεσμευτεί ότι αν δεν πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους είναι υποχρεωμένη να τα εφαρμόσει. Τα μέτρα αυτά θα είναι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, πάγωμα υποχρεωτικών δαπανών και άλλες μεταρρυθμίσεις στο φόρο εισοδήματος. Επίσης, θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να καλυφθούν και οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν μισθωτούς και συνταξιούχους.

Με ακόμη πιο απλά λόγια. Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει κατάμουτρα και τα μέτρα των 3 δισ. ευρώ τα έχει ήδη αποδεχθεί. Το παίζει... λεβέντικα για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Γράφαμε παλιότερα ότι το καλοκαίρι ψηφίστηκε το μνημόνιο της αριστεράς που περιελάμβανε τους στόχους. Το ποια θα ήταν αυτά τα μέτρα θα το αποφάσιζε η κυβέρνηση. Όμως, τα μέτρα είναι συγκεκριμένα και είναι πάνω από 8 δισ. ευρώ. Ούτε ο Τόμσεν, ούτε η Λαγκάρντ τους φταίνε. Ας μην οδηγούσαν τη διαπραγμάτευση στο αμήν πέρυσι το καλοκαίρι. Ας μην χρεοκοπούσαν και έκλειναν τις τράπεζες με την εγκληματική αδιαφορία τους για τη ζημιά στη χώρα.

Ας μην «βίαζαν» την πατρίδα με την ανθελληνική τους πολιτική ώστε να αναγκαστούν να ψηφίσουν μέτρα που τώρα κάνουν ότι δεν αναγνωρίζουν και καμώνονται ότι διαπραγματεύονται σκληρά. Όχι, και να μας πιάνουν κορόιδο τα παιδάκια του 15μελούς.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όχι, και να μας πιάνουν κορόιδο τα παιδάκια του 15μελούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator