Πουλήθηκε και επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Pepsico ΗΒΗ στο Λουτράκι

0


Ελένη Μπότα
empota@insider.gr

Ένα χρόνο, περίπου μετά το πωλητήριο στο πρώην εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι, βρέθηκε αγοραστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εργοστάσιο στο οποίο ο πολυθενικός Όμιλος Pepsico έκανε την εμφιάλωση του νερού ΗΒΗ και είχε βγει στο σφυρί, μέσω γνωστού κτηματομεσιτικού γραφείου του Κολωνακίου, περνά στα χέρια γνωστού επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr έχει ήδη υπογραφεί το σχετικό προσύμφωνο και είναι θέμα ημερών να πέσουν οι τελικές υπογραφές. Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 13.428 τ.μ. και διαθέτει εγκαταστάσεις εμφιάλωσης, αποθήκες και κτίρια γραφείων σε οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 33.980 τμ.

Το εργοστάσιο στο Λουτράκι εμφιάλωνε το φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ-Λουτράκι και θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες εμφιάλωσης στην Ελλάδα.

Διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού.

Αν και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα της εξαγοράς, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι το εργοστάσιο θα ξεκινήσει ξανά την λειτουργία του, παραγωγής νερού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Μάλιστα σε πρώτη φάση αναμένεται να επαναπροσληφθούν οι περίπου 20 εργαζόμενοι που είχαν απομείνει στο εργοστάσιο μέχρι τότε που αυτό, έβαλε λουκέτο.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Pepsico HBH στο Λουτράκι κατέβασε ρολά τον Ιανουάριο του 2013, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η αμερικανική πολυεθνική στην ελληνική αγορά, απολύοντας και τους τελευταίους εργαζομένους.

Mετά το λουκέτο είχαν κατατεθεί διάφορες επενδυτικές προτάσεις που αφορούσαν κυρίως την μετατροπή του κτιρίου σε εμπορικό κέντρο.

Η τότε δημοτική αρχή απέρριψε όλες τις προτάσεις τονίζοντας ότι ο χώρος του εργοστασίου είναι «χαρακτηρισμένος βιομηχανικός για εμφιάλωση νερού και δεν θα αλλάξει η χρήση του», βάζοντας έτσι φρένο σε σκέψεις για μετατροπή σε εμπορική χρήση ή οικιστική ζώνη της περιοχής.

Παράγοντες της τοπικής αγοράς μιλούν για μία μεγάλη συμφωνία η οποία θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας του νομού.

Aλλά και στον τομέα του real estate η συμφωνία αποτελεί την μεγαλύτερη που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στην κτηματαγορά.
Δημοσίευση: Μαρτίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πουλήθηκε και επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Pepsico ΗΒΗ στο Λουτράκι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator