Παναγιώτης Αλευράς: OXI "ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ" ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

0


Οι εξελίξεις στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων τρέχουν και ταυτόχρονα αποκαλύπτονται άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές του, αλλά κυρίως οι μεγάλες και κρίσιμες αλήθειες. Αλήθειες τις οποίες η παράταξη μας είχε επισημάνει προ πολλού και σήμερα δικαιώνεται! Σήμερα αποκαλύπτονται πολλά και θα αποκαλυφθούν ακόμη πιο πολλοί!

Ένα παιχνίδι σε μια διελκυστίνδα που τα εμπεριέχει όλα!

Δηλώσεις, εκνευρισμούς, βαρύγδουπες εκφράσεις, αρνήσεις αλλά και «παιδαριώδεις» αντιδράσεις!

Η ουσία του ζητήματος όμως και το ερώτημα παραμένει : Ποιος τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο ?

Οι πολίτες της Πελοποννήσου αναμένουν με αγωνία την οριστική επίλυση του προβλήματος, χωρίς να πληρώσουν όμως ούτε υπέρογκα ποσά για την αποκομιδή και η διαχείριση ταυτόχρονα να είναι φιλική στο περιβάλλον στη βάση μιας μεθοδολογίας που θα επιφέρει ολοκληρωμένη διαχείριση και όχι μια «μεσοβέζικη» πρόταση που θα μπορεί πιθανόν νε εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα !

Από την μέχρι τώρα πορεία αποκαλύπτονται οι αδυναμίες του διεθνούς διαγωνισμού, αφού από ότι φαίνεται τα περιθώρια των υποχωρήσεων μετά την παρέμβαση της Κυβέρνησης είναι τεράστια. Αυτό υποδηλώνει ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν διαπραγματεύτηκε όταν και όσο έπρεπε στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου τις υποψήφιες αναδόχους της διαχείρισης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος για τον δημότη να είναι υπερκοστολογημένο σε μια περίοδο μάλιστα που θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Από την άλλη πλευρά η αφύπνιση της ΠΕΔ και των Δημάρχων της Πελοποννήσου έδωσε μια άλλη δυναμική και ανέδειξε εξ ίσου και άλλες πτυχές του καυτού αυτού ζητήματος που μέχρι σήμερα δεν είχαν επισημανθεί ! Επισημάνσεις που σίγουρα θα αποβούν προς όφελος των πολιτών.

Θεωρούμε ότι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα αρκεί όλοι να σταθούν απέναντι στο πρόβλημα με περίσσευμα σοβαρότητας! Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια ούτε για ομφαλοσκοπήσεις ούτε για στείρες αρνήσεις.

Οι καιροί ου μενετοί!

Τους δημότες της Πελοποννήσου δεν τους νοιάζει αν το έργο προχωρήσει με την μέθοδο ΣΔΙΤ ή με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία που θα επιλεγεί. Τους ενδιαφέρει πρώτιστα να υπάρχουν καθαροί όροι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , να αρθούν όλες οι αρνητικές πτυχές του θέματος που έχουν επισημανθεί όσον αφορά την χωροθέτηση και το κόστος να παραμείνει σε λογικά επίπεδα. Μόνον τότε θα υπάρξει επιτυχής έκβαση στην επίλυση του προβλήματος.

Από την άλλη πλευρά η Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να συνεργασθεί σε αυτή την κατεύθυνση και να καταδείξει στη πράξη με ποιόν είναι! Γιατί από τις μέχρι τώρα δηλώσεις της μάλλον δεν έχει καταλάβει τι γίνεται. Δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία μας λεονταρισμοί και δηλώσεις τύπου «ποιος είναι το αφεντικό». Δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες σήμερα για ανώριμους επανακαθορισμούς και διευθετήσεις υπαρξιακών ζητημάτων! Οι μυωπικές αντιλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων. Αν μη τι άλλο αν αδυνατεί να πράξει κάτι περισότερο, ας σταθεί έστω και συμβολικά δίπλα στον δημότη που αγωνιά για την επιβίωση του σε μια κενή από ελπίδες και απαντοχές πατρίδα !

Υ.Γ.

Είναι απορίας άξιον γιατί αντιδρά η Περιφερειακή Αρχή, στην τροποποίηση των όρων της σύμβασης. Εάν τελικά επιτευχθεί (όπως φαίνεται) λύση με καλύτερους όρους υπέρ των δημοτών, τι ενοχλεί την Περιφέρεια;

Καλαμάτα 04-03-2016

Ο επικεφαλής της Παράταξης
Παναγιώτης Αλευράς
Περιφερειακός Σύμβουλος
πρ. Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας

Δημοσίευση: Μαρτίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παναγιώτης Αλευράς: OXI "ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ" ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator