Ποινική δίωξη σε πρώην επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών

0


Πρώην επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορείται ότι ζητούσε και έπαιρνε «φακελάκια» πολλών χιλιάδων ευρώ, από επιχειρηματίες, για να κάνει τα «στραβά μάτια» ενόψει οικονομικών ελέγχων, αλλά και προκειμένου να «κουρεύει» βεβαιωμένα πρόστιμα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα και το επόμενο διάστημα θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον ειδικού ανακριτή.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πρόκειται για επιθεωρητή που κατά το παρελθόν προΐστατο του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Θεσσαλονίκης, υπηρεσία της οποίας η αρμοδιότητα εκτείνονταν γεωγραφικά σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Μπορεί ο ίδιος να είναι πια συνταξιούχος και ο θεσμός των ΠΕΚ να έχει ανασταλεί τα τελευταία χρόνια, με τις αρμοδιότητές του να έχουν επιστρέψει στις κατά τόπους Εφορίες, εντούτοις, έρευνα της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται ότι έβγαλε «λαβράκι» αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες του.

Κατά τις παραπάνω πηγές, φέρεται ότι για μία περίπου 10ετία, αρχής γενομένης από το 2003, εκβίαζε βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκών φορολογικών ελέγχων, ή στην περίπτωση που είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων, να μεσολαβήσει για τη μείωσή τους. Η «ταρίφα» του ξεκινούσε από 10.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ανάλογα με την περίπτωση ξεπερνούσε και τις 20.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας των «αδιάφθορων» του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προκλήθηκε ύστερα από σχετική καταγγελία, κατέθεσαν τουλάχιστον 20 επιχειρηματίες, ισχυριζόμενοι ότι έπεσαν θύματά του, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο αριθμός των θυμάτων κυμαίνεται μεταξύ 40-50.

Παράλληλα, έγινε άρση του τραπεζικού του απορρήτου και βρέθηκαν καταθέσεις μεγαλύτερες του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που δεν δικαιολογούνται με βάση τις νόμιμες αποδοχές του, ενώ προέκυψε ότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Η έρευνα «έδειξε» ακόμη, ότι εμπλέκεται σε εταιρία με έδρα τη Μεγαλόνησο, νόμιμος ιδιοκτήτης της οποίας φαίνεται συγγενικό του πρόσωπο.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, μελετώντας τα συγκεκριμένα ευρήματα παρήγγειλε σε βάρος του άλλοτε οικονομικού επιθεωρητή, ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εκβίασης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξεις για τις οποίες αναμένεται να απολογηθεί το προσεχές διάστημα σε ειδικό ανακριτή εγκλημάτων διαφθοράς.

Εξεταζόμενος πάντως, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας, ο ίδιος φέρεται ότι αρνήθηκε τα όσα καταγγέλθηκαν εναντίον του, τονίζοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με εκβιασμούς, ενώ αναφορικά με τις «αδικαιολόγητες» τραπεζικές καταθέσεις είπε ότι προέρχονται από τη μισθοδοσία του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποινική δίωξη σε πρώην επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator