Δηλαδή, θέλετε πόλεμο;

0


Χωρίς να το θέλει ή ακριβώς επί τούτου, ο κ. Μάρδας αποκάλυψε στον ελληνικό λαό και την αστική πολιτική τάξη το επικοινωνιακό άκρον άωτον του Σύριζα. Κι αυτό αφορά τον τρόπο που θα χειριστούν επικοινωνιακά τα ελληνοτουρκικά οι επίτιμοι διδάκτορες των τουρκικών πανεπιστημίων.

Γράφουμε άκρον άωτον, επειδή εκτός του ότι αυτή η επικοινωνιακή πομφόλυγα θα αποτελέσει το κρεσέντο της μπουρδολογίας αυτής της κυβέρνησης, μπορεί υπό συνθήκες να οδηγήσει αυτούς μεν σε δυσάρεστες «καταστάσεις», το Έθνος δε σε μεγάλους κινδύνους.

Πάντως, εμφανίστηκε στη σκηνή η μαγική φράση που ο Σύριζα και ο επί της Αμύνης κύριος Πάνος θα χρησιμοποιήσουν κατά κόρον σε κάθε απόπειρα κριτικής, ψόγου ή μομφής που θα επιχειρήσει κανείς να τους προσάψει στον χειρισμό των ελληνοτουρκικών θεμάτων στο άμεσο μέλλον:

-Δηλαδή, θέλετε πόλεμο;

Αυτό θα απαντά ο κάθε αριστερός του χαβιαριού σε οποιονδήποτε διανοηθεί να του κάνει κριτική. Αυτό το ερώτημα θα απευθύνει στην τρυφηλή ελληνική μεταπολιτευτική κοινωνία. Με αυτό το ερώτημα θα αποπειράται να ανατρέπει κάθε σχόλιο, κάθε νύξη, κάθε κριτική στις αποτυχίες, τις αστοχίες και τις υποχωρήσεις που ετοιμάζουν για το άμεσο μέλλον σε αυτό τον τομέα.

Λογικό, κατά τον κ. Μάρδα. Αριστερότατο κατά την αριστερά του Κολωνακίου. Την αριστερά της άρνησης στράτευσης. Την αριστερά του Ι5 ψυχ και τους δημόσιους και δημοφιλείς απολογητές της.

Κι αφού λοιπόν, ούτε ο Λάκης, ούτε ο Λαλάκης, ούτε κι ο Καρανίκας φυσικά, δεν θα διανοούνταν ποτέ να πολεμήσουν για την χώρα, θα ρωτούν πονηρά και υστερόβουλα την αποπροσανατολισμένη κοινωνία της κρίσης:

-Δηλαδή, θέλετε πόλεμο;

Διότι, κατά τον κ. Μάρδα και κατ’ επέκταση και κατά τον Πρωθυπουργό που δεν φάνηκε να ενοχλείται από την δήλωση του υφυπουργού του, άλλη λύση δεν θα υπάρχει, εφόσον δεν θα ευδοκιμούν οι διπλωματικές λύσεις.

Διότι, τι διπλωματικές λύσεις να υποστηρίξει ο παρών κυβερνητικός θίασος και από πού να αντλήσει δύναμη, τσαμπουκά και κουράγιο για να τις επιβάλλει;

Η απομόνωση της χώρας από τους συμμάχους της προχωρά αργά αλλά αποτελεσματικά. Η οικονομική της θέση χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η συνολική στρατηγική της κινδυνεύει με μερική ή ολική ανατροπή.

Όλα αυτά δεν προοιωνίζονται καθόλου καλές εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Μια αδύναμη από κάθε πλευρά Ελλάδα, μπορεί να συρθεί σε παραχωρήσεις. Το επικοινωνιακό κόλπο για την δικαιολόγησή τους έχει ήδη βρεθεί από τον Σύριζα:

-Δηλαδή, τι θέλατε; Να κάνουμε πόλεμο;

Το θέμα είναι θα το «χάψει» αυτό η ελληνική κοινωνία και το Έθνος; Προσωπικά δεν νομίζω. Αντίθετα, πιστεύω πως αν το επιχειρήσουν θα την πληρώσουν πολύ ακριβά. Κανένας εφιάλτης δεν ευτύχησε ποτέ στην Ελλάδα, αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δηλαδή, θέλετε πόλεμο;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator