Βίντεο σοκ: Ισραηλινός στρατιώτης ρίχνει την χαριστική βολή σε τραυματισμένο Παλαιστίνιο

0


Χωρίς να γνωρίζει ότι τον καταγράφουν οι κάμερες, ένας Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί από πολύ κοντά έναν πεσμένο στο έδαφος τραυματισμένο Παλαιστίνιο Το βίντεο είναι πραγματικά σοκαριστικό καθώς δείχνει καθαρά όλη την ένταση των παθών και το αγεφύρωτο μίσος που χωρίζει τις δυο κοινότητες, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς στην Δυτική Όχθη. Η εικόνα δόθηκε στην δημοσιότητα από μία ομάδα του Ισραήλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και έχει τραβηχτεί στην Χεβρόνα. Στο βίντεο βλέπουμε έναν στρατιώτη να φεύγει από την ομάδα του, να σηκώνει το όπλο του και να πυροβολεί.

Στην αρχή δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό για το που πυροβόλησε, όμως καθώς ένα αυτοκίνητο απομακρύνεται αποκαλύπτεται ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης πυροβόλησε -και μάλλον έδωσε την χαριστική βολή- σε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο που βρισκόταν σωριασμένος στο έδαφος. Για τους πιο προσεκτικούς πάντως φαίνονται τα πόδια του πριν τον πυροβολισμό να κινούνται, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα ζωντανός πριν τον πυροβολήσει στο κεφάλι ο συγκεκριμένος στρατιώτης.

Ο συγκεκριμένος Παλαιστίνιος είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί λίγο πριν όταν σε συνεργασία με έναν ακόμα συμπατριώτη του επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν ένα Ισραηλινό στρατιώτη. Οι άλλοι της ομάδας του τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν, αφήνοντάς τον στον έδαφος μέχρι να έρθουν τα ασθενοφόρα να τον παραλάβουν. Όμως τελικά δεν κατάφερε να επιζήσει, καθώς όπως βλέπουμε, ένας άλλος Ισραηλινός στρατιώτης ανέλαβε να του δώσει την χαριστική βολή.

Τελικά ο 21χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε επί τόπου (όπως και ό συνεργός του που είχε χάσει την ζωή του στους πρώτους πυροβολισμούς μετά την επίθεση με το μαχαίρι). Οι ισραηλινές αρχές, μετά την αποκάλυψη του γεγονότος και την καταγραφή του στις κάμερες δήλωσαν ότι ο στρατιώτης κρατείται πριν καν γίνει γνωστό το περιστατικό, καθώς είχε παραβλέψει εντολές του ανωτέρου του.

Το βίντεο πάντως επιβεβαιώνει την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή της Δυτικής Όχθης καθώς όπως όλα δείχνουν οι δύο κοινότητες δεν μπορούν πλέον να βρουν κανένα κοινό σημείο. Πολύ δε περισσότερο το Ισραήλ και οι στρατιώτες του οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν και αρκετές ανθρωπιστικές οργανώσεις, ξεφεύγουν σε καθημερινή βάση από την πιστή εκτέλεση των καθηκόντων τους χρησιμοποιώντας βία και σκοτώνοντας ανθρώπους που δεν είχαν καν πρόθεση να επιτεθούν.

Δημοσίευση: Μαρτίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βίντεο σοκ: Ισραηλινός στρατιώτης ρίχνει την χαριστική βολή σε τραυματισμένο Παλαιστίνιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator