ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Ο άνθρωπος του Σαμαρά ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στη λίστα Λαγκάρντ

0


Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν ήταν απλός διαχειριστής του λογαριασμού που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά δικαιούχος, καθώς και ιδιοκτήτης της εταιρείας, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην Ελλάδα από τις Παρθένους Νήσους, έναν «φορολογικό παράδεισο» που ανήκει στη Βρετανία, ο κ. Παπασταύρου είναι συνδικαιούχος του λογαριασμού αυτού.

Ο ίδιος, βάσει της αλληλογραφίας του από το 2012 όταν άρχισε να ελέγχεται το πόθεν έσχες του, προχώρησε σε ενέργειες ώστε να παρουσιάζεται ως διαχειριστής του.

Η Δικαιοσύνη με τα νέα στοιχεία έχει ξεκινήσει νέο κύκλο ελέγχων εξετάζοντας αδικήματα απόπειρας παραπλάνησης των εισαγγελέων, απόπειρας απάτης, δημιουργίας ψευδών βεβαιώσεων κτλ, κατά την ίδια πηγή, παρά την αρχική τοποθέτηση της υπόθεσης στο αρχείο με την καταβολή από τον ίδιο 3,3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπασταύρου είχε ανοίξει το συγκεκριμένο λογαριασμό με δικαιούχο την Stabri Ltd, με συνδικαιούχους τη μητέρα και τον -εκλιπόντα πλέον- πατέρα του, ενώ διαχειριστής της εταιρείας ήταν άλλο νομικό πρόσωπο, η Caplan, που επίσης ελέγχεται από την οικονομική εισαγγελία. Μέρος του εμβάσματος έστειλε άλλη υπεράκτια, η Fairwinds από τον Παναμά, για την οποία υπάρχει επίσης αίτημα ανοίγματος των στοιχείων της μέσω δικαστικής συνδρομής.

Ο κ. Παπασταύρου είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι «Δεν είναι δικά μου τα χρήματα ... ούτε η εταιρεία», ενώ υποστήριζε ότι τα κεφάλαια ανήκαν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιώνη (καταθέτη της λίστας Λαγκάρντ) και ο ίδιος ήταν πληρεξούσιος.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Ο άνθρωπος του Σαμαρά ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στη λίστα Λαγκάρντ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator