Απόφαση «ΣΟΚ»: Να επιστρέψουν οι αγρότες τις επιδοτήσεις

0


Να επιστρέψουν πίσω στο κράτος τις αγροτικές επιδοτήσεις από το πακέτο «Χατζηδάκη» που πήραν το 2009, υποχρεούνται περίπου 700.000 αγρότες, μετά από πρόσφατη απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης αλλά αυτή απορρίφθηκε και πλέον το κράτος υποχρεώνεται να πάρει πίσω από τους αγρότες περίπου 425 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν το 2009 ως έκτακτες επιδοτήσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2008.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του δικαστηρίου το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματα από τους 700.000 αγρότες αφού πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Επίσης σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι αγρότες εισέπραξαν τα χρήματα μέσω του ΕΛΓΑ, ενώ δεν είχαν πληρώσει ασφάλιστρα. Κατά συνέπεια τα χρήματα καταβλήθηκαν από τον κρατικό προϋολογισμό γεγονός που αποδεικνύει ότι επρόκειτο καθαρά για κρατική στήριξη των ελλήνων αγροτών.
Δημοσίευση: Μαρτίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απόφαση «ΣΟΚ»: Να επιστρέψουν οι αγρότες τις επιδοτήσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator