Έχουν άραγε εκλείψει οι μεγάλοι ηγέτες;

0


Βλέποντας το που οδηγείται η Ευρώπη και ο κόσμος γενικότερα, πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν εκλείψει σήμερα οι μεγάλοι ηγέτες.

Η αλήθεια είναι πως δεν εξαφανίστηκαν ξαφνικά οι ηγέτες και ότι όλοι οι νεότεροι πολιτικοί έγιναν με μιας ανίκανοι.
Η αλήθεια είναι ότι άλλαξαν οι συνθήκες.

Στη νέα τέταρτη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που έχουμε ήδη εισέλθει, αυξήθηκαν απότομα η πολυπλοκότητα και ο αριθμός των προβλημάτων που καλείται ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο να διαχειριστεί.
Δηλαδή ένα παρωχημένο μοντέλο μιας άλλης παλιότερης εποχής, διατηρείται ως μούμια και καλείται να λύσει προβλήματα μιας νεότερης, πολυπλοκότερης και πολύ πιο εξελιγμένης εποχής.
Αυτή η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων μετατρέπει τους σύγχρονους ηγέτες σε μαριονέτες των οικονομικών συμφερόντων.

Προβλέπουμε ότι μπορεί να οδηγηθούμε σύντομα σε διάσπαση των μεγάλων εθνικών οντοτήτων προς μικρότερες τοπικές οντότητες, ομοσπονδοποιημένες ή μη.
Άλλωστε η παγκοσμιοποίηση έχει ήδη διαπεράσει οριζόντια και έχει ακυρώσει τα εθνικά κράτη και ειδικότερα τα πιο ευάλωτα εξ αυτών.

Πέτρος Χασάπης
Πηγή "Προεδρική Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Μαρτίου 31, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχουν άραγε εκλείψει οι μεγάλοι ηγέτες;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator