«Η αντιπολίτευση δεν συνεγείρει»

0


Προ ημερών, πέντε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρεις παλαιοί και δυο νέοι, συνέτρωγαν σε εστιατόριο του κέντρου. Δεν πρόκειται ασφαλώς για νέα υπό ίδρυση εσωκομματική ομάδα αλλά για φιλική και μάλλον τυχαία συνάντηση που μεταξύ ελληνικών γεύσεων κατέληξε σε πολιτικές εκτιμήσεις.

Το κοινό συμπέρασμα και των πέντε ήταν ότι η ΝΔ ασκεί πλέον αντιπολίτευση, έστω και «πολυφωνική», σε κρίσιμα θέματα. Το ερώτημα όμως που απασχολούσε και τους πέντε ήταν αν αυτού του τύπου η αντιπολίτευση παράγει πολιτικό και κυρίως κομματικό όφελος για τη ΝΔ.

Ουδείς εκ των πέντε συνομιλητών ήταν σε θέση να υποστηρίξει με βεβαιότητα αν η συγκεκριμένη στάση, όπως εκδηλώνεται, δημιουργεί στη λαϊκή βάση το αίσθημα ότι η ΝΔ αποτελεί εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Ο νεότερος της συντροφιάς βουλευτής υποστήριξε με πάθος πως αυτού του τύπου «η σοβαρή αντιπολίτευση, με αιχμές αλλά όχι ακρότητες, μπορεί να μη συνεγείρει τα πλήθη αλλά καλλιεργεί στην κοινωνία το σοβαρό προφίλ της νέας ηγεσίας του κόμματος». Μαζί του συμφώνησε και ένας παλαιότερος που είπε ότι καλώς κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι άλλοι τρεις που δεν συντάχθηκαν από την αρχή με τον πρόεδρο του κόμματος αλλά σήμερα τον στηρίζουν, εκτιμούσαν ότι με την πολιτική που ασκεί σήμερα το κόμμα δημιουργείται σύγχυση στη λαϊκή βάση της ΝΔ.

Στο γεύμα ειπώθηκαν αρκετά παραδείγματα για το γεγονός ότι πολλές φορές η Ν.Δ. εμφανίζεται με διαφορετικές προσεγγίσεις σε κρίσιμα θέματα.

Μπορεί ο προβληματισμός των τριών βουλευτών να μην απηχεί απολύτως το κλίμα που υπάρχει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αλλά εν πολλοίς προσεγγίζει τις εκτιμήσεις της μεγάλης πλειονότητας των βουλευτών.

Τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναδεικνύουν πλέον την πρωτιά του Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα και εμφανίζουν τη Ν.Δ. να προηγείται και σε σημαντικούς δείκτες, αλλά μέχρι στιγμής δεν προκαλείται ενθουσιασμός.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πάντως αδιαφορεί παντελώς, όπως λένε συνεργάτες του, για τις διαφορετικές αποχρώσεις των απόψεων που εκφράζουν στελέχη του κόμματος και επιμένει στη γραμμή του, ασχέτως με το ποιους ικανοποιεί και ποιους απογοητεύει κάθε φορά.

M.A.
Δημοσίευση: Μαρτίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Η αντιπολίτευση δεν συνεγείρει»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator