Υπάρχει Τσίπ(ρ)α;

0


Αν υπήρχε λίγο Τσίπ(ρ)α στον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του την… επόμενη Κυριακή θα έπρεπε να έχουμε εκλογές και όλο αυτό το τσούρμο θα έπρεπε να έχει φύγει από τη χώρα.

Με ελικόπτερα, με καράβια, με λεωφορεία δουλεμπόρων σαν πρόσφυγες που θα αναζητούσαν άλλη χώρα; Όπως και να έφευγαν, αν η Ελλάδα ήταν στο ελάχιστο σοβαρή θα έπρεπε να τους έχει ήδη διώξει. Η απίστευτη προπαγάνδα που παίζεται με το Προσφυγικό και με πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, δεν έχει τα όριά της. Και είναι τόσο επικίνδυνο να παίζεις με τη φωτιά που σε λίγο θα λέμε ότι έχει δίκιο ο… Μάρδας. Αυτοί οι τύποι μας οδηγούν σε πόλεμο γιατί απλά είναι ανίκανοι να τον αποφύγουν μέσω της διπλωματίας.

Είναι παντελώς ανίκανοι να δράσουν πατριωτικά, κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

Η περίπτωση της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον Ντ. Τουσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι χαρακτηριστική της προχειρότητας και της αριστερής προπαγάνδας. Ας αφήσουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δημιούργησε έναν ακόμη εχθρό για να έχει να… ταΐζει σανό τους εγχώριους υποστηρικτές της. Όποτε συμβαίνει κάτι σοβαρό, η κυβέρνηση φτιάχνει έναν κακό Ευρωπαίο για να περνά την προπαγάνδα της. Το έχει κάνει με τη Μέρκελ, με τον Γιούνκερ, με τον Σουλτς, με την Λαγκάρντ κ.λπ., τώρα το κάνει και στο μείζον θέμα του προσφυγικού. Όλοι έχουν γίνει εχθροί μας εκτός από τον «φίλο Αχμέτ» στον οποίον πλέον στηρίζει ο Τσίπρας τις ελπίδες του για μείωση των ροών. Εκεί καταντήσαμε.

Το πιο σοβαρό, ωστόσο, είναι η παραπληροφόρηση που μας γεμίζει ακόμη περισσότερο φόβο για τους κινδύνους που υπάρχουν. Όποιος έπαιρνε το κείμενο της συμφωνίας στο Σύνοδο Κορυφής, συμφωνία που είχαν υπογράψει και οι «28», δηλαδή και ο Τσίπρας, θα καταλάβαινε ότι το κλείσιμο των συνόρων, η σφράγιση της βαλκανικής οδού, ήταν απόφαση. Περιλαμβανόταν στο κείμενο της συμφωνίας που αποδέχθηκε ο Τσίπρας και για το οποίο αν είχε αντίρρηση θα μπορούσε να βάλει βέτο. Γιατί δεν το έκανε; Οι λεονταρισμοί έφταναν μόνο για εσωτερική κατανάλωση; Και θέλετε και κάτι ακόμη χειρότερο; Όπως θα θυμάστε, υπήρχε ένα προσχέδιο που κυκλοφόρησε πριν την έναρξη της Συνόδου το οποίο επίσης μιλούσε για κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας.

Τότε λοιπόν διέρρευσε ότι η Μέρκελ ήταν ο μοναδικός σύμμαχος της Ελλάδας, ότι ο Τσίπρας βρήκε στήριξη από την… Go Back Merkel και ότι το προσχέδιο αποσύρθηκε χάρη στη σθεναρή αντίδραση και πράσινα άλογα. Κανείς όμως δεν αποκάλυψε ότι και αυτό το προσχέδιο, το κείμενο που τελικά απορρίφθηκε δήθεν και είχαμε τη 10ωρη Σύνοδο, είχε υπογραφεί από την ελληνική πλευρά. Αν τολμούν ας δώσουν τα επίσημη έγγραφα.

Συμπέρασμα; Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας και η παρέα του Κοτζιά και της δήθεν διπλωματίας πήγαν απροετοίμαστοι, πιάστηκαν στον ύπνο από τις απαιτήσεις του Σουλτάνου Αχμέτ, δεν είχαν καμιά στρατηγική να εμποδίσουν το κλείσιμο των συνόρων και το αποδέχθηκαν. Ο λόγος; Έχει πιθανότατα γίνει συμψηφισμός με τα οικονομικά και θα φορτωθούμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες με κάποια ανταλλάγματα άδηλα προς το παρόν. Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως να κλείσουν τα σύνορα και ας μη χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα στην Ειδομένη. Ο Τουσκ απλά τους ξεμπρόστιασε, τους «έδωσε» κανονικά για το τι υπέγραψαν. Έτσι για να μην τρώμε κουτόχορτο…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπάρχει Τσίπ(ρ)α;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator