Homo Syrizapiens

0


Ένας τύπος ανθρώπου, Έλληνα (;) ευδοκιμεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Λέγεται… Homo Syrizapiens αλλά είναι σε πολλές παραλλαγές. Κάθε μια από αυτές εκπροσωπείται επάξια από κάποιον υπουργό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για παράδειγμα ο βασικός εκπρόσωπος της Μαυρογιαλούρειας πολιτικής ταυτίζεται με το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Ο υποχθόνιος και ταυτόχρονα σνομπ εξαιτίας του γεγονότος ότι έκανε μπόι απότομα, είναι αυτός που εκπροσωπείται από τον Νίκο Παππά.

Ο γενίτσαρος, δηλαδή αυτός που ήταν κάποιος άλλος και έγινε ένα εντελώς διαφορετικό είδος ανθρώπου το οποίο περιέργως είναι φανατικό, άγριο και τσαμπουκαλεμένο (προφανώς για να δείξει πόσο πιστό είναι στον αρχηγό) μοιάζει πολύ με τον Σπίρτζη ή ακόμη και με τον Κοτζιά. Πρώην πασόκοι που για να αποβάλουν το κόμπλεξ που έχουν επειδή ήταν ακριβώς πασόκοι, κάνουν τα πάντα για να δείχνουν περισσότερο Σύριζα από τους άλλους.

Ο σκληρός σταλινικός, με το σκοτεινό ύφος του κομματικού που πέρασε τα χρόνια του μίζερα διαβάζοντας Μαρξ και απαγγέλλοντας στίχους από την Διεθνή μοιάζει με τον Σκουρλέτη.

Ο λούμπεν μεγαλοαστός που κάποτε ήταν κομμουνιστής και ανακάλυψε το χρήμα και γι’ αυτό το κυνηγά όπου το βρει εκπροσωπείται από τον Κατρούγκαλο.

Ο «άνθρωπος της πιάτσας» που έκανε καριέρα ως συνδικαλιστής, δηλαδή δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και το παίζει ειδήμων επί παντός επιστητού προκαλώντας χάος, βρήκε στο πρόσωπο του Αλεξιάδη τον άξιο εκπρόσωπο.

Ο αφάσιος, ο… λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και καθόλου δουλειά εκπροσωπείται από τον Γ. Σταθάκη. Λεφτά έχει, καθηγητής είναι, του ’λαχε να γίνει υπουργός, σιγά μην ασχοληθεί πολύ με την ανάπτυξη.

Υπάρχει και ο φιλόσοφος της συμφοράς, που θεωρητικολογεί, μαρξιστής από κούνια αλλά να είναι υπουργός σε σοβιετική χώρα. Όχι πρώην υπουργός Παιδείας και νυν Πολιτισμού όπως ο Μπαλτάς. Δεν το έχει και καλύτερα να πάει σπίτι του, ωστόσο, εκπροσωπεί μια σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού που μόνο θεωρητικολογεί και από ουσία μηδέν.

Βεβαίως υπάρχει και αυτός που λέγεται «άνθρωπος του κόμματος». Μια ζωή στη γυάλα του κόμματος... στην ουσία ανεπάγγελτος, χωρίς πτυχίο και ουσιαστικές σπουδές, απλά με ένσημα στο δρόμο με τις ντουντούκες. Πολλοί τέτοιοι υπάρχουν στην Ελλάδα και τους εκπροσωπεί ο Φίλης.

Βεβαίως μην ξεχάσουμε τους ψεκασμένους στη χώρα αυτή που αν μη τι άλλο φτιάχνουν μια ολόκληρη πολιτεία και έχουν βρει μέχρι και κόμμα να στεγαστούν. Αλλά να πούμε την αλήθεια, ο Πανούλης είναι και βασικός εκπρόσωπος μιας σουρεάλ κατάστασης που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Που περπατά στα τέσσερα αλλά νομίζει ότι είναι ακόμη όρθια.

Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι έφτιαξαν το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει σήμερα η Ελλάδα. Όλοι αυτοί και πολλοί ακόμη συνεργάτες τους, κάτι τύποι σαν τον Λαζόπουλο, τις καθαρίστριες, τους «καλλιτέχνες» που στρατεύτηκαν στο πλευρό του Αλέξη για να τους φέρει την ελπίδα, κατάντησαν τη χώρα όπως την κατάντησαν.

Το είδος του Έλληνα που λέγεται Homo Syrizapiens θα μας ταλαιπωρεί για χρόνια δυστυχώς. Είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και ξεφυτρώνει άλλο. Γιατί; Γιατί έχει μπολιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το αθλιότερο ΠΑΣΟΚ. Και γιατί η αριστερή υποκουλτούρα έχει τον τρόπο της να κυριαρχεί. Θα περάσει καιρός για να καταλάβει ο Έλληνας πόσο κακό έχει κάνει το είδος αυτό στη χώρα. Και θα περάσει καιρός να αντιληφθεί πόσο εγκληματικές επιλογές έκανε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Homo Syrizapiens"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator