Τέλος στο copy paste στο Διαδίκτυο φέρνει το Μητρώο On Line Μέσων

0


Τέλος στο copy paste τέλος στο Διαδίκτυο, αναμένεται να βάλει και μάλιστα σύντομα το νέο Μητρώο On Line Μέσων, καθώς θα προστατεύει τα sites από τη λογοκλοπή.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης δημιουργεί  το Μητρώο On Line Media το οποίο θα χωρίζει σε ειδικές μερίδες τα στοιχεία των Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα on line Μέσα τα οποία θα ενταχθούν στο νέο Μητρώο θα έχουν κατοχυρωμένο το νόμιμο δικαίωμα για την απορρόφηση κρατικής διαφήμισης βέβαια, με κανόνες και διαφάνεια. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα ειδικό software το οποίο θα λειτουργεί ως «κόφτης» και θα εστιάζει στην λογοκλοπή.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο γενικός γραμματέας, Λευτέρης Κρέτσος, αποφάσισε να  προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση στο πλαίσιο του νομοσχεδίου: «Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας και Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης».

Ποια προνόμια θα έχουν οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικών Μέσων οι οποίες θα εγγραφούν στο Μητρώο;

Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα  ιστορικά αρχεία οπτικοακουστικών μέσων, τα οποία βέβαια υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Επίσης, θα τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν και χρήση του εν λόγω υλικού.
Οι συγκεκριμένες εταιρείες θα προτιμώνται ως συνεργάτες αλλά και εταίροι στα προγράμματα του ΕΚΟΜΕ.
Παράλληλα θα μπορούν να ζητήσουν διαπίστευση για τους δημοσιογράφους τους έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Θα περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις τις οποίες θα γίνεται ανάθεση και καταχώριση διαφημιστικών ή άλλων συναφών μηνυμάτων του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο το Μητρώο θα τεθεί σε ισχύ από τον Μάρτιο. Όπως τόνισε σε σχετικές του δηλώσεις:

«Θέλουμε όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο να εισάγουν περισσότερα ποιοτικά στοιχεία λειτουργίας. Αυτά δεν μπορούν να προκύψουν όταν έχουμε εργασιακές γαλέρες, όταν ξεπλένουμε χρήματα στις ιστοσελίδες, όταν απειλούμε ανθρώπους, επιχειρηματίες και πολιτικούς με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Θέλουμε να χαρτογραφήσουμε το χώρο και δίνουμε κίνητρα – το βασικό είναι ότι θα έχουν μερίδιο στην κρατική διαφήμιση. Δεν παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο, όμως σχεδιάζουμε το μητρώο να παρέχει και αρκετά χρηστικά εργαλεία, όπως ένα πολύ αποτελεσματικό software για τη λογοκλοπή».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τέλος στο copy paste στο Διαδίκτυο φέρνει το Μητρώο On Line Μέσων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator