Αντιδρούν οι αστυνομικοί στο ενδεχόμενο να τεθούν αντιμέτωποι με τους αγρότες

0


«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο» είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπακούσουν σε εντολές που θα τους δοθούν, προκειμένου να μπλοκάρουν τους αγρότες που θα επιχειρήσουν να κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή με τα γεωργικά τους οχήματα, αφήνουν οι αστυνομικοί.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας. Μιλώντας στον Σκάι, υπογράμμισε: «Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες».

«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως «είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής» και υπενθύμισε πως «σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλομπ και τις ασπίδες, αποφασίστηκε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ…».

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, άφησε ανοιχτό αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο: να κληθούν οι αστυνομικοί να κόψουν το δρόμο των αγροτών, που θα επιχειρήσουν να κατέβουν στην πρωτεύουσα την Παρασκευή και να «κατασκηνώσουν» στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως είπε, μιλώντας στο briefing των πολιτικών συντακτών, «οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται. Όπως, εάν ανέβω με το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο, η Τροχαία θα με σταματήσει, έτσι υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας».

Μένει να δούμε, πλέον, εάν η κυβέρνηση έχει επιχειρησιακό σχέδιο με τη συνδρομή της αστυνομίας κατά των αγροτών και κατά πόσον είναι διατεθειμένη να το υλοποιήσει, με ανυπολόγιστες ενδεχομένως συνέπειες...

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αντιδρούν οι αστυνομικοί στο ενδεχόμενο να τεθούν αντιμέτωποι με τους αγρότες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator