Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο για την καρατόμηση Σφακιανάκη

0


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η είδηση της αιφνίδιας απομάκρυνσης του Υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, από επικεφαλής της Δ.Η.Ε.

Ο κος Σφακιανάκης υπηρέτησε για 20 χρόνια το πόστο αυτό, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες με διεθνή αναγνώριση του έργου του.
Εντύπωση προκαλεί και η είδηση πως δόθηκε κατεπείγον σήμα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου έγραψε από τις ΗΠΑ:

"Η απομάκρυνση του Σφακιανάκη είναι μήνυμα για έλεγχο και του Διαδικτύου. Αν αληθεύει η είδηση ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης, απομακρύνθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεωρώ ότι τα όρια που έχει μια κοινωνία απέναντι στο άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας, μόλις παραβιάστηκαν.

Και λέω «εάν αληθεύει η είδηση», διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Σφακιανάκη που έχει εργαστεί με μνημειώδη προσήλωση, συνέπεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα χρόνια, απομακρύνεται από ένα καίριο πόστο, σαν αυτό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Και γράφω αυτές τις γραμμές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα που δεν διανοείται να αντικαταστεί ό,τι καλύτερο διαθέτει από ένα τόσο νευραλγικό πόστο.

Μια χώρα που δεν υποκύπτει ποτέ σε κομματικές πιέσεις, όταν διακυβεύεται η ασφάλεια της σε οποιονδήποτε τομέα.

Μια χώρα που αξιοποιεί διαχρονικά το βαρύ πυροβολικό της και δεν το βάζει σε αποστρατεία για να ικανοποιήσει τις εκάστοτε κομματικές ορέξεις.

Αν ο κ. Σφακιανάκης πράγματι έχει απομακρυνθεί από την θέση του, θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι "σύντροφοι" του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο.

Και ο λόγος αυτός -εάν υπάρχει- θα πρέπει να είναι απολύτως πειστικός διότι σε αντίθετη περίπτωση απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα που παρέλαβαν πριν από ένα χρόνο, στην απόλυτη παρακμή.

Εκτός και αν οι κύριοι της κυβέρνησης, μετά το τηλεοπτικό τοπίο που σκοπεύουν να αλώσουν, επιθυμούν οργανωμένα και την άλωση του διαδικτύου.

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Μανώλης και οι συνεργάτες του έσωσαν πολλά παιδιά από αυτοκτονίες, σταμάτησαν εκβιασμούς και έβαλαν μία τάξη στο Διαδίκτυο".

Τεράστιες είναι όμως και οι αντιδράσεις στα social media τις τελευταίες ώρες.
Η είδηση της απομάκρυνσης είναι top trendng θέμα και τα μηνύματα είναι χιλιάδες.

Η νέα αστυνομική ηγεσία παρότι τον έκρινε διατηρητέο στον βαθμό του, του πρότεινε να μετακινηθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ως προϊστάμενος.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης αρνήθηκε να αφήσει την υπηρεσία που ο ίδιος με δουλειά 20 ετών ανέδειξε, καθώς ουσιαστικά θα επρόκειτο για μία κίνηση «αδρανοποίησης» του δραστήριου στρατηγού.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο για την καρατόμηση Σφακιανάκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator