Να πιούνε το πικρό ποτήρι των ψεμάτων, μέχρι την τελευταία σταγόνα!

0


Είναι εντυπωσιακό, αλλά ξέρετε με ποιο επιχείρημα πάει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λέει στην τρόικα πως αν δεν υποχωρήσουν και δεν σταματήσουν να απαιτούν κι άλλα μέτρα τότε ο Τσίπρας… θα πάει σε εκλογές.

Αυτό είναι το «όπλο» του Αλέξη, ο… κρυφός του άσος και… ζήτω που καήκαμε. Διότι αν έξι μήνες μετά από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, κι ενώ έχεις αφήσει το χρόνο να περάσει χωρίς ουδεμία πρόοδο, εκβιάζεις τους δανειστές με νέες εκλογές τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως χώρα.

Η πλάκα είναι ότι μόλις οι τροικανοί άκουσαν τη «φοβέρα» του Αλέξη δάκρυσαν, κούρνιαξαν στη γωνία τους από τον τρομερό ηγέτη και σήκωσαν τα χέρια ψηλά για να παραδοθούν.

Αστεία πράγματα. Μια ανίκανη κυβέρνηση να εκβιάζει με ένα «τζούφιο» όπλο. Οι τροικανοί ουδόλως ενδιαφέρονται για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ήδη έχουν αδειάσει τον Αλέξη, τον θεωρούν πλέον αναξιόπιστο, και έχουν δώσει στον Κυριάκο το δαχτυλίδι, ασχέτως αν αυτός και η ΝΔ είναι ακόμη ανέτοιμοι να κυβερνήσουν. Οι ξένοι ουδόλως ενδιαφέρονται αν εμείς ως λαός έχουμε αυτοκτονικές τάσεις, αν σκεφτόμαστε τις εκλογές μόλις βγαίνουμε από το παραβάν της ψηφοφορίας.

Ό,τι κι αν κάνουμε δεν καίγονται και πολύ. Γνωρίζουν ότι το πρόβλημα το έχει η Ελλάδα κι όχι οι ίδιοι. Μην ξεχνάτε ότι και πέρυσι λέγαμε ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές κι ότι δεν συμφέρει κανέναν κάτι τέτοιο. Οι δανειστές, όμως, είχαν άλλη γνώμη. Ήθελαν να δοκιμάσουν την αριστερή κυβέρνηση, το έκαναν, και τώρα γελάνε με τα χάλια μας.

Οι δανειστές δεν έχασαν τίποτε από το «πείραμα Αλέξης», αντιθέτως έχασε η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός. Καταστροφή άνω των 40 δισ. ευρώ σε ένα χρόνο, κλειστές τράπεζες και capital controls, νέο μνημόνιο άνω των 80 δις ευρώ και νέα μέτρα. Τρεις εκλογές έγιναν μέσα σε ένα χρόνο, είδατε να καίγεται ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν; Αφού ξέρουν ότι η επιβάρυνση της οικονομίας τους Έλληνες θα πλήξει κι όχι τους ίδιους. Επίσης, θα επιβαρύνει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, θα την καταστήσει ακόμη περισσότερο αναξιόπιστη και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε άλλα θέματα, πλην της οικονομίας.

Ήτοι, ο εκβιασμός του Τσίπρα για εκλογές μοιάζει με την απειλή του λαγού κατά του λιονταριού στο γνωστό ανέκδοτο που καταλήγει λέγοντας «είπαμε και καμιά μα..ια για να περνά η ώρα».

Υπάρχουν πολλοί που θέλουν εκλογές. Γιατί όχι, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα αποφάνθηκε ο Ψυχάρης από το Βήμα. Είναι ο ίδιος που θα ήθελε να αλλάξουν τα πάντα στη χώρα και να συνεχίσει χωρίς να δέχεται πιέσεις και χωρίς να κινδυνεύουν τα οικονομικά του. Ουσιαστικά εκλογές θέλουν όσοι ελπίζουν ότι έτσι θα γλιτώσουν οι ίδιοι το τομάρι τους, ακόμη κι αν καταστραφεί η χώρα. Οι επιχειρηματίες της συμφοράς, κάποιοι πολιτικοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, κάποιοι που νομίζουν ότι τους το χρωστά η χώρα και φυσικά ο Τσίπρας που νομίζει ότι θα ξανακοροϊδέψει τον κόσμο, για τέταρτη φορά. Ή μπορεί πάλι να πιστεύει ότι με εκλογές θα διαφύγει από τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε και δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες ξορκίζουν τις εκλογές. Η ΝΔ δεν είναι έτοιμη να πάει σε κάλπες και φυσικά δεν το θέλει. Ποιος τρελός θα ήθελε να αναλάβει το χάος; Η καλύτερη τιμωρία, λοιπόν, είναι να μείνει ο Τσίπρας, να πιει το ποτήρι το πικρό ολόκληρο. Να ψηφίζουν οι 153 βουλευτές των Συριζοψεκασμένων, να μη φεύγει κανείς από τα μαντρί. Να περάσει και το Ασφαλιστικό, να περάσει και το Φορολογικό, να βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους και να φτύνει όσους τον κορόιδεψαν. Έτσι πρέπει να γίνει. Ο κόσμος επέλεξε, ο Τσίπρας δεν πρέπει να ξεφύγει. Η κυβέρνηση τώρα, όπως κατάντησε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει με την ύψιστη τιμωρία αυτών που εγκλημάτησαν σε βάρος της Ελλάδας. Μοιάζει με ισόβια κι αν πάμε σε εκλογές είναι σα να τους βγάζουμε από τα κάτεργα.

Όχι, πρέπει να «μαστιγωθούν» μέχρι το τέλος, δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι να διαφύγουν. Πρέπει να αναλάβει δράση η «εκδίκηση της πλατείας». Αυτοί να ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα, ο κόσμος να βγαίνει στους δρόμους και να τους βρίζει και η τρόικα να γελάει με τα χάλια μας.

Η Αριστερά δεν ήταν αυτή που ήθελε να κυβερνήσει και να αλλάξει τον κόσμο; Ας κυβερνήσει λοιπόν κι ας αφήσει κατά μέρος τους εκβιασμούς.

Οι εκλογές, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μόνο την Ελλάδα θα βλάψουν. Οι δανειστές δεν θα έχουν καμιά ζημιά. Τα δάνεια θα τρέχουν, τα Μνημόνια θα συνεχίζονται, η ύφεση θα μεγαλώνει η χώρα θα βουλιάζει, το χρέος δεν πρόκειται να αναδιαρθρωθεί ποτέ.

Όπως στρώσαμε όλοι θα κοιμηθούμε γιατί έτσι πρέπει. Οι πολίτες γιατί αποφασίσαμε να αυτοκτονήσουμε τρεις φορές με όπλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης γιατί του αξίζει να πάει στο τέλος ακόμη και φυλακή με την παρέα του. Και τα υπόλοιπα κόμματα του πολιτικού φάσματος, με κυριότερα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα οποία πρέπει να πληρώσουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικό τους δημιούργημα. Δεν θα υπήρχε Αλέξης αν έπρατταν σωστά στο παρελθόν. Χορηγοί του Αλέξη ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε η ώρα της πληρωμής.


Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να πιούνε το πικρό ποτήρι των ψεμάτων, μέχρι την τελευταία σταγόνα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator