Ο Μπόργιανς «αδειάζει» Κοτζιά και ΣΥΡΙΖΑ - Καταρρέει η σκευωρία Τσίπρα κατά Σαμαρά - Ψέματα κι αυτή τη φορά από την κυβέρνηση!

0


Πόση γελοιότητα υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο ανθρωπάκια που είναι στριμωγμένα και έτοιμα να πέσουν, θα εμφανίζονται να λένε ανοησίες, στοχοποιώντας αντιπάλους αλλά ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα;

Κι όμως, η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, δείχνει ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για γελοίους που στήνουν σκάνδαλα και ανακαλύπτουν έγγραφα. Τελευταίο «δημιούργημα» του χειρότερου υπουργού Εξωτερικών που πέρασε ποτέ από τη χώρα, του Νίκου Κοτζιά, είναι η περίπτωση της περίφημης «λίστας Μπόργιανς», ή «λίστα Ρηνανίας – Βεστφαλίας» στην οποία υποτίθεται υπάρχουν φοροφυγάδες. Κάποιοι βουλευτές μάλιστα, πιόνια του Κοτζιά, κατέθεσαν και ερώτηση στη Βουλή ενοχοποιώντας τον πρώην συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά Κ. Μπούρα και καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν ήθελε τα ονόματα. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι υπάρχουν κάποια ονόματα που δεν έπρεπε να βγουν και πράσινα άλογα.

Κατ’ αρχάς είναι τόσο ερασιτέχνες στη μονταζιέρα τους που μπέρδεψαν τις ημερομηνίες και τους υπουργούς. Ο Λοβέρδος τους είπε να ζητήσουν συγγνώμη τονίζοντας ότι οι Συριζαίοι κατήγγειλαν πως η αρνητική απάντηση να παραληφθεί η λίστα Μπόργιανς τον Νοέμβριο του 2012 έγινε επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών, με υφυπουργό τον Δημήτρη Κούρκουλα. Όμως, ούτε ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός, ούτε ο κ. Κούρκουλας είχε οποιαδήποτε σχέση και ουδεμία επικοινωνία για τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κούρκουλα στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: "Αφού η αρχική λάσπη δεν απέδωσε γιατί μπέρδεψαν τις ημερομηνίες και ξέχασαν ότι στο τέλος του 2012 και στις αρχές του 2013 ο Βενιζέλος δεν ήταν Υπουργός Εξωτερικών (ούτε Υπουργός Οικονομικών) και κατά συνέπεια δεν είχε αρμοδιότητα να απορρίψει την παραλαβή της λίστας Μπόργιανς, συνεχίζουν την γκαιμπελικής/σταλινικής έμπνευσης εκστρατεία ψεύδους συγχέοντας σκόπιμα την προσφορά τεχνικής βοήθειας με την παράδοση λίστας Ελλήνων καταθετών". Χαρακτηρίζει δε "ερασιτέχνες" τους καταγγέλλοντες "ακόμα και στην προσπάθεια "γκαιμπελικής" ή "σταλινικής" προπαγάνδας", αφού - όπως λέει ο κ. Κούρκουλας - ο ίδιος ο Μπόργιανς δήλωσε ότι η λίστα δεν υπήρχε πριν από την Άνοιξη του 2015. Η τελευταία φράση τα λέει όλα για το ποιόν του τύπου από τη Ρηνανία.

Ο ίδιος, πριν από μερικούς μήνες είχε κατηγορήσει τον Γ. Στουρνάρα ότι επί υπουργίας του αρνήθηκε η Ελλάδα να παραλάβει τη λίστα. Ο δε Στουρνάρας είχε απαντήσει ότι ούτε τον έχει δει ποτέ του αυτόν τον άνθρωπο. Δεν έχει συναντηθεί ποτέ μαζί του, δεν έχει λάβει ποτέ του κανένα αίτημα. Οι δε αρμόδιες υπηρεσίες και ο ίδιος ο κ.Μπούρας υποστηρίζουν ότι το μοναδικό αίτημα που είχε κατατεθεί από τον Μπόργιανς είναι για συνεργασία σε θέματα τεχνικής βοήθειας. Ο δε Μπόργιανς δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά στον Σκάι μόλις πριν από ένα μήνα ότι παρέλαβε τα στοιχεία για λίστα Ελλήνων καταθετών την Άνοιξη του 2015 (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) τον Νοέμβριο του 2015.

O δε Γ. Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, τον οποίο εμπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει:

Σε σχέση με τη γραπτή απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή και τα συνοδευτικά έγγραφα που διαβίβασε διευκρινίζω τα εξής:

1.Η επιστολή του Προξένου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Πλεξίδα απεστάλη από τη Γερμανία στις 19 Νοεμβρίου 2012. Στην επιστολή επισυνάπτεται επιστολή του Υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κ. Walter-Borjans, με την οποία προσκαλεί Έλληνες αξιωματούχους για επίσκεψη στο κρατίδιό του (βλ. συνημμένο Α’).

2.Ο ίδιος ο κ. Walter-Borjans, με συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ που προβλήθηκε στις 26.1.2016, δηλώνει: «Δεν υπήρχε κάποια λίστα. Του είπα [του Έλληνα Προξένου] ότι μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με την εμπειρία που είχαμε» και στην ίδια συνέντευξη «Δεν είχε να κάνει με κάποια λίστα. Η γνώση μας για τη λίστα είναι από την περασμένη άνοιξη» (βλ. συνημμένο Β: http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66288, εκπομπή «Ιστορίες», 26.01.2016, 46.15 και 50.03). Άρα, σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το 2012 δεν υπήρχαν πληροφορίες με βάση τις οποίες θα μπορούσε να εφαρμοσθεί η Οδηγία της ΕΕ 16/2011 (άρθρο 9 παρ. 11), η οποία προβλέπει την αυθόρμητη ανταλλαγή πληροφοριών. Σύμφωνα με την Οδηγία, η αρμόδια αρχή ενός κράτους μέλους υποχρεωτικά κοινοποιεί στην αρμόδια αρχή του άλλου κράτους μέλους πληροφορίες όταν έχει λόγους να υποθέτει ότι στο δεύτερο κράτος μέλος υφίσταται διαφυγή φόρων με την οποία μπορεί να σχετίζονται αυτές οι πληροφορίες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

3.Στη διαδρομή μου στην πολιτική υπηρέτησα σταθερά τη νομιμότητα και υπερασπίστηκα απαρέγκλιτα το δημόσιο συμφέρον όπως προκύπτει και από τα συνημμένα.

Καμιά σχέση με το 2012 δηλαδή και με τα έγγραφα που έδωσε ο Κοτζιάς για να κάνουν την ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να κατηγορήσουν έτσι τον Σαμαρά. Ήταν τέτοια η πρεμούρα τους για να στήσουν την προβοκάτσια που μπέρδεψαν ημερομηνίες και έφτιαξαν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την ανοησία τους.

Αλλά και την ανικανότητά τους, αφού εδώ κι ένα χρόνο περιμένουν τα 2-3 δις ευρώ που θα έφερναν από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις διάφορες λίστες. Που είναι η λίστα Λαγκάρντ; Γιατί δεν απέδωσε τίποτε παρά ψίχουλα; Μήπως γιατί οι καταθέτες ήταν νόμιμοι ή τουλάχιστον καλά κρυμμένοι; Προσπαθούν να φτιάξουν νέα σενάρια, νέα «σκάνδαλα» προκειμένου να τη βγάλουν καθαρή τώρα που οι Τούρκοι μπούκαραν στο Αιγαίο, ο κόσμος είναι στους δρόμους και η πολιτική τους καταρρέει.

Ενορχηστρωτής αυτής της προσπάθειας βεβαίως ο Νίκος Κοτζιάς. Να θυμίσουμε ποιος είναι; Είναι ο κολλητός του Γιώργου Παπανδρέου που τον «αποκήρυξε» επειδή δεν τον έκανε υπουργό το 2009. Έχοντας μεγάλη ιδέα για το εαυτό του θεωρούσε τσιφλίκι του από τότε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο υμνητής του Σταλινισμού και υποστηρικτής ολοκληρωτικών καθεστώτων τύπου σοβιετίας στα νιάτα του (μήπως και στα γεράματά του;) προσέγγισε τον Τσίπρα, του πούλησε εξυπνάδα (δεν είναι δα και δύσκολο σε έναν αδαή πολιτικό, εδώ ολόκληρος Βαρουφάκης τον κορόιδεψε) και κέρδισε τον τίτλο του υπουργού. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, διέλυσαν τη διεθνή διπλωματία κλείνοντας Γραφεία Τύπου σε διάφορες πρεσβείες, διώχνοντας ικανότατους διπλωμάτες και απαξιώνοντας άλλους. Ήταν τέτοιο το μένος του Κοτζιά και του Κρέτσου που διέλυσαν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Βεβαίως εσχάτως τα έχουν… χαλάσει στη μοιρασιά, άλλωστε όπως λένε καλά γνωρίζοντες, ο Κοτζιάς δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του και δεν ανέχεται καπελώματα. Έτσι δεν μιλάει με τον Κρέτσο της Γενικής Γραμματείας ενώ φαίνεται να τα έχει σπάσει και με το ξαδερφάκι του Τσίπρα που είναι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε Κοτζιάς που δεν θα δει στη ζωή του άλλη εξουσία, κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Ακόμη και να στήνουν προβοκάτσιες έφτασαν. Είναι τόσο ερασιτέχνες όμως που δεν θα τους περάσει. Σύντομα θα είναι παρελθόν.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Μπόργιανς «αδειάζει» Κοτζιά και ΣΥΡΙΖΑ - Καταρρέει η σκευωρία Τσίπρα κατά Σαμαρά - Ψέματα κι αυτή τη φορά από την κυβέρνηση!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator