«Ράπισμα» από την Ευρωζώνη για μέτρα και… διορισμούς! «Δεν έχετε πάρει τα μέτρα που υποσχεθήκατε…»

0


Συνεχές είναι το «σκωτσέζικο ντους» των Ευρωπαίων στην χώρα μας σχετικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, αφού σύμφωνα με κορυφαίες πηγές της Ευρωζώνης, «η Ελλάδα υποσχέθηκε μέτρα, που δεν έχει λάβει».
Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης που έκανε σήμερα μια αποτίμηση της κατάστασης στη διαπραγμάτευση δανειστών-κυβέρνησης, «απομένουν πολύπλοκα θέματα που πιθανότατα θα καθυστερήσουν τις διαδικασίες». Παράλληλα, όπως ανέφερε η πηγή, «δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα, στο ασφαλιστικό, αν και υπήρξε πρόοδος, υπάρχουν κενά, μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το 2016 δεν έχουν ακόμα ληφθεί», ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα πως «το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να λειτουργεί πριν το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης». Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στην κατάσταση του δημοσίου τομέα, με… αιχμές για τους μετακλητούς και ειδική αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο που καθυστερούν.

«Τεχνικά τα θέματα αυτά είναι πολύπλοκα και ακόμα πιο δύσκολα στο πολιτικό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή. «Οι επικεφαλής των θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα και να μπουν στη διαδικασία ολοκλήρωσης των ζητημάτων», ανέφερε η ίδια πηγή.

Πολύ σημαντικό ζήτημα θεωρούν οι θεσμοί εταίρων το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όπως τόνισε ο αξιωματούχος, «θα πρέπει να λειτουργεί πριν το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης». Εξάλλου, «απογοητευτική» χαρακτήρισε ο κορυφαίος αξιωματούχος την «πολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα», υπογραμμίζοντας ότι /πρόσφατα υπήρξαν τοποθετήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς μετακλητών υπάλληλων΄/. Για τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, φαίνεται πως ένας αριθμός υπουργείων και υπουργών «δεν έχει αντιληφθεί τις συμφωνίες και τις δηλώσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου». «Η πολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα είναι μείζον ζήτημα στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου», τόνισε ο ίδιος.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ράπισμα» από την Ευρωζώνη για μέτρα και… διορισμούς! «Δεν έχετε πάρει τα μέτρα που υποσχεθήκατε…»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator