Από το Αιγάλεω με μετρό και λεωφορεία οι αγρότες της Πελοποννήσου στο Σύνταγμα

0


Χρήστος Χατζησπύρου

Στον Ισθμό τους ανάγκασαν να αφήσουν τα τρακτέρ, αλλά τους ξανάκλεισαν τον δρόμο - Νωρίτερα ξύλο, χημικά και πετροπόλεμος και μάλιστα δίπλα σε αυτοκίνητα που περνούν από το σημείο«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μας κλείνουν τον δρόμο. Αφήσαμε τα τρακτέρ στον Ισθμό, αλλά και πάλι μας σταματάνε» δηλώνουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι έμειναν ώρες εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό στο ύψος του Χαϊδαρίου από τα ΜΑΤ που δεν τους επιτρέπουν να περάσουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και να συμμετάσχουν στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Τελικά στις 3.30 τα ΜΑΤ άνοιξαν το δρόμο υπό τον όρο οι αγρότες να μην πάρουν μαζί τα αγροτικά οχήματα. Έπειτα από 500 μέτρα, ωστόσο, τους ξανασταμάτησαν. Έπειτα από συνεχή «σταμάτα-ξεκίνα», τα πούλμαν με τους αγρότες έφτασαν στο Αιγάλεω. Από κει, οι αγρ΄'οτες θα φτάσουν στο Σύνταγμα με μετρό και λεωφορεία.

Να σημειωθεί ότι τόση ώρα εγκλωβισμένοι δεν ήταν μόνο οι αγρότες, αλλά και πολίτες μέσα στα οχήματά τους που απλώς ήταν άτυχοι και βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο!

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αγροτών. Παρά το γεγονός ότι οι αγρότες άφησαν τα τρακτέρ στον Ισθμό, όπως τους υπέδειξε η αστυνομία, τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν στην εθνική οδό στο Χαϊδάρι εμποδίζοντάς τους να φτάσουν Αθήνα με τα αγροτικά οχήματά τους.

Οι αγρότες από την πλευρά τους είπαν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους απαγορεύεται η είσοδος, αφού συμμορφώθηκαν και δεν πήραν τα τρακτέρ.

Λίγο μετά άρχισαν τα επεισόδια.

ΜΑΤ και αγρότες συνεπλάκησαν και από την αστυνομία έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπήρχαν και αυτοκίνητα που δεν μετείχαν στις κινητοποιήσεις, απλώς έτυχε να περνούν από την περιοχή!

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ και έχουν σπάσει ένα περιπολικό, ενώ η αστυνομία απάντησε με χημικά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Λόγω των επεισοδίων είναι κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από το Αιγάλεω με μετρό και λεωφορεία οι αγρότες της Πελοποννήσου στο Σύνταγμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator