Εισαγγελική παραγγελία του Αρείου Πάγου για να διαλυθούν τα αγροτικά μπλόκα - Άμεσα αυτόφωρο για όσους κλείνουν τους δρόμους

0


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη παρήγγειλε σήμερα, Τετάρτη, προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών να ξεκινήσουν άμεσα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, για όσους αγρότες κλείνουν με τα τρακτέρ του δρόμους, διαπράττοντας το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ακολουθεί παρακάτω αυτούσια η εισαγγελική παραγγελία της κ. Γκουτζαμάνη:

«Προς:
τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και
δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους
​Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
​Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εισαγγελική παραγγελία του Αρείου Πάγου για να διαλυθούν τα αγροτικά μπλόκα - Άμεσα αυτόφωρο για όσους κλείνουν τους δρόμους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator