Ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό - Καμμένος καλεί εκτάκτως τους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο

0


Η Ελλάδα δέχεται πυρά από παντού και είναι ουσιαστικά μόνη της σε αυτή την μάχη αφού τόσο οι ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και η Τουρκία δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης στο προσφυγικό!

 Η τελευταία εξέλιξη έρχεται από την Τουρκία και είναι άκρως ανησυχητική. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε αιφνιδίως σήμερα τους δημοσιογράφους να μεταβούν στο γραφείο του μεσα σε 20 λεπτά προκειμένου να τους μεταφέρει τις εκτιμήσεις του για την Τουρκία.
Σύμφωνα με αυτές, η Τουρκία μέχρι αύριο θα εχει υπαναχωρήσει απο τις θέσεις της πιεζόμενη απο τις άλλες χώρες, οι οποίες απαιτούν να εφαρμοστεί κατα γράμμα η πολιτική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την παρουσία της SNMG2 στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε όσους δημοσιογράφους πρόφτασαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του, ο Τούρκος εκπρόσωπος στην στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ κατα την διάρκεια τριμερούς συνάντησης Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες των προτάσεων προς την στρατιωτική επιτροπή ειπε οτι όσα λέει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να εφαρμοστούν και χρησιμοποιήσε τον όρο “bullshit” (“μπούρδες”).

Την ίδια ώρα «Εξαιρετικά σύνθετη κατάσταση», χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τις εξελίξεις στο προσφυγικό και παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην Αυστρία και σε άλλες χώρες γιατί δεν τηρούν τις αποφάσεις της ΕΕ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Αθήνα να θέσει βέτο στο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο πρόβλημα αυτό.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε την αμφισβήτηση των αποφάσεων της ΕΕ, αναφέρθηκε στο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο της Αυστρίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ολλανδική προεδρία, επισημαίνοντας ότι μονομερείς κινήσεις και πρακτικές αντίθετες με τις αποφάσεις της ΕΕ παραβιάζουν αρχές και αξίες , αλλά και τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι την ευθύνη για αυτό φέρει η Τουρκία που αναδιπλώθηκε σε σχέση με την απόφαση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας που προέβλεπε την επαναπροώθηση στο τουρκικό έδαφος από την δύναμη του ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση για την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, είπε η κ. Γεροβασίλη, ενώ τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί το πρόβλημα των προσφυγικών ροών όσο δύσκολο και αν είναι.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί να θέσει βέτο στην ΕΕ. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, δεν θα μείνει πίσω από την άσκηση των δικαιωμάτων της. Επίσης απαντώντας σε άλλη ερώτηση η κ. Γεροβασίλη, διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες περί παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, μεταφέροντας μάλιστα και την σχετική ενόχλησή του για τις πληροφορίες αυτές.
Σε άλλη ερώτηση αν η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι δεν συμψηφίζει τη θέση της στο προσφυγικό με την αξιολόγηση, η κ. Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι η θέση αυτή ισχύει, σημείωσε ωστόσο ότι η ίδια η ΕΕ οφείλει να δει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα.
Και η Κομισιόν νίπτει τας χείρας της

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί τη συνεργασία όλων των χωρών του Βαλκανικού Διαδρόμου», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό.
Κληθείσα να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Αυστρίας να συγκαλέσει σήμερα σύσκεψη των χωρών του Βαλκανικού Διαδρόμου χωρίς την Ελλάδα, η Ν. Μπερτρό απάντησε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για τη συνάντηση αυτή. «Η θέση της Επιτροπής είναι πάντα η ίδια. Θα θέλαμε όλες οι χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου να συνεργάζονται», απάντησε η ίδια.
Δεδομένων των ελέγχων που γίνονται κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, η Ν. Μπερτρό εξέφρασε την ανησυχία της Επιτροπής για ανθρωπιστική κρίση. Για το λόγο αυτό, είπε, οι προσπάθειες της Επιτροπής επικεντρώνονται σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με προσωπικό της Επιτροπής να έχει σταλεί επί τόπου και κυρίως στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπιστούν οι ανάγκες.

newsit
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό - Καμμένος καλεί εκτάκτως τους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator