Τα 6 μέτρα της κυβέρνησης που "στραγγάλισαν" την οικονομία

0


Παρέμβαση του Χρήστου Δημητρόπουλου
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. 

Η κυβέρνηση έβαλε νέους φόρους καθαρού ύψους άνω του 1 δις ευρώ μόνο για το 2015 και κατάφερε να μειώσει τα έσοδα «στραγγαλίζοντας» την πραγματική οικονομία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Τις σχετικές επισημάνσεις έκαναν με δήλωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  Χρήστος Σταϊκούρας & Απόστολος Βεσυρόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για τα φορολογικά έσοδα του 2015.

«Το πέτυχαν και αυτό: Έβαλαν νέους φόρους, μείωσαν τα έσοδα, "στραγγάλισαν" την πραγματική οικονομία, επανέφεραν τη χώρα στην ύφεση. Η Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για τα φορολογικά έσοδα του 2015 είναι αποκαλυπτική.

Τα συνολικά φορολογικά έσοδα μειώθηκαν σημαντικά έναντι του 2014.

Ενώ παρουσίασαν και σημαντική υστέρηση, περίπου 3 δισ. ευρώ, έναντι των στόχων που είχαν τεθεί στον Προϋπολογισμό του 2015.

Και όλα αυτά, παρά την επιβολή νέων, πρόσθετων φόρων από την Κυβέρνηση της Αριστεράς, καθαρού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ μόνο για το 2015.

Μέτρα όπως είναι:
  1. Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ
  2. Η αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων
  3.  Η αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
  4. Η αύξηση των συντελεστών του φόρου ασφαλίστρων
  5.  Η κατάργηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ
  6. Η αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες 
Μέτρα που οδήγησαν στην περαιτέρω διόγκωση, περίπου κατά 13 δισ. ευρώ, των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των πολιτών προς το κράτος. Μέτρα που αποτυπώνουν την ιδεοληπτική, αριστερή εμμονή στην αύξηση των φόρων. Μέτρα που "στραγγαλίζουν" την πραγματική οικονομία και διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα. Μέτρα που επανέφεραν την οικονομία στην ύφεση»

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα 6 μέτρα της κυβέρνησης που "στραγγάλισαν" την οικονομία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator