Ένας χρόνος με τον ηγέτη που γεννιέται κάθε εκατό χρόνια…

0


Μετά από μια δίχως ιστορικό προηγούμενο λαϊκίστικη ρητορική που υποσχόταν εδώ και τώρα τα «πάντα όλα», μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, μερικές αποτυχημένες απόπειρες εξόδου της χώρας από την Ευρώπη, άλλες τόσες προσπάθειες για απίθανες διεθνείς συμμαχίες, κλείσιμο των τραπεζών, επιβολή capital controls, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός της θεώρησαν πρέπον και σκόπιμο να εορτάσουν τα μεταφυσικά τους επιτεύγματα, την απίθανη πολιτική τους παράσταση, σε μια πολιτική περίοδο που πρέπει να ελεγχθεί - περισσότερο απ’ οποιανδήποτε άλλη της μεταπολίτευσης…

Παρόλα αυτά, με όλα όσα επώδυνα συνεπάγονται -και επωμίζεται στις πλάτες του ο λαός- στην θλιβερή, μίζερη και κυρίως αμήχανη και απαράδεκτη γενέθλια επέτειο της εθνικής συμφοράς μας, ο κύριος πρωθυπουργός δεν είχε ένα αυτοκριτικό λόγο, μια κουβέντα συγγνώμης να ξεστομίσει για τους χείμαρρους των ψευδών, για την διαστροφή των λόγων και την απατηλότητα των υποσχέσεών του. Τίποτα.

Κάθε κριτική ενάντια στην αψεγάδιαστη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι προϊόν συνωμοσίας σκοτεινών δυνάμεων και των ύπουλων ξένων. Όλα τα έκανε καλά, παντού επέδειξε πρωτοφανή συνέπεια, η χώρα πήγαινε από επιτυχία σε επιτυχία, οι πολίτες της κάθε μέρα βρίσκονταν μπροστά σε μιαν αποκαλυπτική ευτυχία, που δεν έχει προηγούμενό της η ελληνική πραγματικότητα: Πριν απ’ όλα, σκίστηκε το μνημόνιο ένα ρομαντικό απόγευμα, καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ ένα ηλιόλουστο πρωινό, δόθηκε η δέκατη τρίτη σύνταξη, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, λύθηκε το ασφαλιστικό, οι ξενιτεμένοι νέοι συνωστίζονται στα αεροδρόμια και στους σταθμούς για να επιστρέψουν στην αγαπημένη τους πατρίδα, οι επιστήμονες πανηγυρίζουν ενθουσιασμένοι, η εκπαίδευση αναθεωρήθηκε εκ «βόθρων», το μεταναστευτικό διευθετήθηκε με μαγική μαεστρία και ανθρώπινο – σοσιαλιστικό πρόσωπο. Όλα μέσα σε ένα χρόνο βελτιώθηκαν αλματωδώς…

Και δεν είναι μόνο οι εσωτερικοί άθλοι, των μυθολογικών κατορθωμάτων του Αλέξη (του πολιτικού που γεννιέται κάθε 100 χρόνια - και λίγα λέμε…) είναι και τα επικά του επιτεύγματα στην Ευρώπη. Βλέπετε, άλλαξε τον χάρτη των παγκόσμιων ισορροπιών ο Αλέξης. Παντού η ακτινοβόλα του προσωπικότητα άνοιγε δρόμους πρωτοπορίας. Οι ξένοι ηγέτες έμεναν με ανοιχτό το στόμα να χάσκουν μπροστά σ’ αυτόν τον χαρισματικό Έλληνα - όπως ο Κλίντον στην συνάντησή τους και τόσοι άλλοι συνεπαρμένοι από τις γνώσεις του, την πολιτική του φιλοσοφία, την καλλιέργειά του. Ο Αλέξης δεν άλλαξε μόνο την Ελλάδα αλλά στα πλαίσια του διεθνισμού και ολόκληρη την Ευρώπη. Τον υπόλοιπο κόσμο ο Αλέξης θα τον αλλάξει στον δεύτερο χρόνο!

Ο Αλέξης των ονείρων μας, λοιπόν, δίκαια γιόρτασε τον ένα χρόνο διακυβέρνησής του (όχι επειδή είναι επηρμένος, η Αριστερά, όπως είναι γνωστό διαπνέεται από το ηθικό της πλεονέκτημα και την θρησκευτική της ταπεινότητα) διότι αναδείχθηκε σε παράδειγμα νουνεχούς ηγέτη που κρατά τις υποσχέσεις του και είναι συνεπής με τον πολιτικό του λόγο!

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένας χρόνος με τον ηγέτη που γεννιέται κάθε εκατό χρόνια…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator