Από που κι ως που η ΝΔ ανήκει στον Καραμανλή ή τον Βαγγέλα;

0


Αν καταλάβαμε καλά από τη χθεσινή συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Mega, αν ήθελε ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να κάνει δύο πράγματα:

1.Να επιστρέψει στη ΝΔ και να πάρει το κόμμα... χαλαρά.

2.Να μην επιστρέψει αλλά να φτιάξει κάτι καινούργιο, ένα δικό του κόμμα, μια «καθαρή» καραμανλική Νέα Δημοκρατία δηλαδή που θα ξεφορτωνόταν τους... ενοχλητικούς.

Τι να πει κανείς για τον άνθρωπο που φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα, για τον πολιτικό που όπως και ο ίδιος λέει είναι 40 χρόνια στην παράταξη και την υπηρετεί.

Κατ' αρχάς πρόκειται για πολιτική αθλιότητα και μια υπεροπτική στάση από την πλευρά του ίδιου του Βαγγέλα αλλά κυρίως από την πλευρά του Καραμανλή. Διότι αν ο ίδιος δεν ήθελε να γίνονται τέτοιες αναφορές στο πρόσωπό του θα έκοβε μαχαίρι τις κουβέντες. Το ότι δεν το κάνει δείχνει ότι πρόκειται για δικής του έμπνευσης σχέδιο, για μια ξεκάθαρη προσπάθεια να δείξει «ποιος είναι το αφεντικό».

Αλλά δεν καταλάβαμε καλά. Από που κι ως που η ΝΔ ανήκει στον Καραμανλή ή τον Βαγγέλα κι όχι στο λαό της; Γιατί δεν ανήκει στους οπαδούς της, στους αγνούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που θέλουν ένα κόμμα ισχυρό και σύγχρονο; Ποιος όρισε «ιδιοκτήτες» της παράταξης αυτούς που εγκατέλειψαν τη ΝΔ στην πιο κρίσιμη στιγμή; Ποιος τους είπε ότι μπορεί να κάνουν κουμάντο, να μπαίνουν και να βγαίνουν όποτε γουστάρουν και να ορίζουν ηγεσίες ή να εφαρμόζουν τις δικές τους πολιτικές; Ποιος του είπε του Καραμανλή ότι αν θέλει μπορεί να πάρει το κόμμα ή να το... συγχωνεύσει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τι υπεροψία είναι αυτή να θεωρείς ότι μπορείς να ελέγχεις ένα κόμμα δημοκρατικό, την τελευταία ελπίδα της χώρας; Και να το ελέγχεις λες και παίζεις... play station;

Όχι, η ΝΔ δεν είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι, αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Κι από την άλλη, τι είναι αυτό που πέταξε ο Βαγγέλας; Ότι θα μπορούσε ο Καραμανλής να φτιάξει κάτι καινούργιο; Δηλαδή τι κάνει; Μας προαναγγέλλει διάσπαση αν εκλεγεί ο Μητσοτάκης; Θα πάρει τους καραμανλικούς και θα φτιάξει νέο κόμμα; Αυτή είναι υπεύθυνη στάση ενός πρώην αρχηγού της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού; Είναι στάση ενός Καραμανλή να παίζει τέτοιο ύπουλο παιχνίδι τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές; Και μάλιστα να το παίζει... δι' αντιπροσώπου;

Είναι πολύ λυπηρά όσα γίνονται στη ΝΔ τις τελευταίες ώρες με αποκλειστική ευθύνη της καραμανλικής πτέρυγας και του κ. Μεϊμαράκη. Αν ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας θέλει ένα τέτοιο κόμμα, έχει στο μυαλό του μια τέτοια παράταξη τότε ας μην κάνει τίποτε. Αλλιώς πρέπει να αντιδράσει. Όπως έλεγαν κάποτε για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται και δεν τιμαριοποιείται, το ίδιο ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους κάποιοι που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους.

http://www.antinews.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από που κι ως που η ΝΔ ανήκει στον Καραμανλή ή τον Βαγγέλα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator