Ο Τζιτζικώστας "έδειξε" Κυριάκο

0


Του Δημήτρη Γκάτσιου

Προς την κατεύθυνση της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας έδειξε, εμμέσως πλην σαφώς, με τη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος απέφυγε να ονοματίσει και να τοποθετηθεί ανοιχτά είτε υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, είτε υπέρ του κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο, η ορολογία που χρησιμοποίησε, απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους της Κυριακής, κουμπώνει απόλυτα με τη στρατηγική και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για την ανάγκη ανανέωσης της παράταξης και για μία Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, σύγχρονη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της και αξιοκρατική στα όργανά της, κλείνοντας, με τον τρόπο αυτό, το μάτι στην υποψηφιότητα Μητσοτάκη.
Από την πλευρά τους στενοί συνεργάτες του Β. Μεϊμαράκη με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr δήλωναν ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα: "Πρόκειται για μία καλή και ισορροπημένη δήλωση" έλεγαν χαρακτηριστικά και πρόσθεταν πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν έδειξε προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.
"Θέλω να ευχαριστήσω τους 400.000 φίλους της παράταξής μας, που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η παρουσία τους έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και δυναμικής της παράταξής μας. Τους καλώ και τώρα να συμμετέχουν στις εκλογές του δεύτερου γύρου, την ερχόμενη Κυριακή. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, που πίστεψαν και στήριξαν όσα ανέδειξα για την παράταξή μας με την υποψηφιότητά μου. Για μία Νέα Δημοκρατία, με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της. Αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας. Για μία Νέα Δημοκρατία, μακριά από το λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Παραμένω πιστός σε αυτές τις αρχές και στη σταθερή μου θέση ότι δύναμη της παράταξης αυτής είναι ο κόσμος της και ότι οι Νεοδημοκράτες δε χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν, με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται. Και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. Παράλληλα, σημείωσε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να μάχεται για τη νέα ημέρα του κόμματος. "Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις, από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια κι αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και για να καταφέρουμε να ξαναφτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία”, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.  
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Τζιτζικώστας "έδειξε" Κυριάκο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator