Πρώτη φορά... αντιεργατικά

0


Αυτό που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Τσίπρα και τους εργοδότες είναι στην ουσία ένα... σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, στα χαρτιά βεβαίως.

Βιομήχανοι, ξενοδόχοι, έμποροι κ.λπ, οι άλλοτε ταξικοί εχθροί της αριστεράς δηλαδή που κάποτε ήταν και στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «όργανα του καπιταλισμού και κουκουλοφόροι που καρφώνουν στην τρόικα» κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον «αριστερό» πρωθυπουργό και τα συμφώνησαν.

Μια συμφωνία η οποία ουσιαστικά πρόκειται για ένα «γάμο» συμφερόντων από τον οποίο κερδισμένοι θα βγουν η κυβέρνηση και οι εργοδότες και μεγάλοι χαμένοι οι εργαζόμενοι και δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που παίρνουν ΕΚΑΣ πάνω από 170 ευρώ.

Με μεγάλη χαρά το Μαξίμου διέρρευσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, πιθανότατα 0,5% έως 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους. Οι οργανώσεις δηλαδή πείστηκαν από τον πρωθυπουργό να «βάλουν πλάτη» για να ξεμπλοκάρει το ασφαλιστικό και πήραν ως αντάλλαγμα υποσχέσεις για φορολογικές απαλλαγές, κίνητρα για επενδύσεις και άλλα τέτοια.

Με τη συμφωνία του Μαξίμου ο Τσίπρας εμφανίζεται να έχει με το μέρος του τους βιομήχανους και λοιπούς εργοδότες και αυτοί βγήκαν από τη συνάντηση έχοντας γεμάτα τα χέρια τους. Πρόκειται για μια επονείδιστη συμφωνία η οποία έχει πολλά κρυφά σημεία τα οποία αποκαλύπτουμε.

Οι εργοδότες συμφώνησαν σε αύξηση των εισφορών τους διότι αυτοί εικονικά θα επιβαρυνθούν. Οι περισσότεροι από αυτούς θα μετακυλήσουν την επιπλέον επιβάρυνση στους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις. Το 1% θα το περάσουν στον υπάλληλό τους ο οποίος μαζί με το δικό του 0,5% θα χάσει 1,5% από το μισθό του. Τόσο όμορφα και αγγελικά πλασμένα είναι τα πράγματα. Οι εργοδότες βάζουν πλάτη αλλά όχι τη δική τους. Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν περισσότερες εισφορές, δικές τους και των εργοδοτών, για να φτάσουν κάποια στιγμή να βγουν και να πάρουν σύνταξη πολύ χαμηλότερη από αυτή που παίρνουν σήμερα αντίστοιχοι υπάλληλοι.

Ο Τσίπρας τους υπόσχεται γενικώς και αορίστως κάποια ανταλλάγματα, οι εργοδότες δεν χάνουν τίποτε και όλα είναι μια χαρά.

Για να μην πούμε για τη «μαύρη» εργασία, ειδικά στον τουριστικό κλάδο. Γιατί να μη συμφωνήσουν οι ξενοδόχοι με τον Τσίπρα όταν έχουν 2 εργαζόμενους με μισθό και δηλωμένους και άλλους 5 «μαύρους», χωρίς ασφάλιση και χωρίς να φαίνονται πουθενά.

Για να μην πούμε βεβαίως για την λαίλαπα στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες που θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Και για να μην πούμε ότι οι εργοδότες ζήτησαν να καταργηθεί πλήρως το ΕΚΑΣ πάνω από 170 ευρώ. Γιατί να μην το κάνουν; Έχουν να χάσουν αυτοί τίποτε; Άλλα είναι τα κορόιδα.

Ο γάμος Τσίπρα με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου δεν είναι τελικά καθόλου «ανώμαλος».Κύλησε ο τέντζερης και βγήκε το καπάκι, στις πλάτες του ελληνικού λαού.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρώτη φορά... αντιεργατικά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator