Ως πότε θα ανεχόμαστε τον ισλαμοφασισμό της Άγκυρας;

0


Με επίσημο έγγραφό του ο μουσουλμάνος δήμαρχος του δήμου Μύκης στην Ξάνθη εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί σε νηπιαγωγεία του δήμου του έγιναν εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με Άγιους Βασίληδες.

Ο Τζεμήλ Κάπζα έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Διαβεβαιώνει δε, ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά υποστηρίζει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Άγιο Βασίλη. «…Εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτική μας ελευθερία» τονίζει μεταξύ άλλων. Ζητά επίσης να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα…

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια προκλητική κίνηση, μια ακόμη ενός μουσουλμάνου από αυτές που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως, ένα θέμα που κάποτε θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κυβέρνηση και τα κόμματα. Δεν είναι ότι κάποιος δεν… πιστεύει στον Αγιο Βασίλη ή στη γέννηση του Χριστού. Είναι δικαίωμά του να αρνείται τη θρησκεία του άλλου ή να μην πιστεύει καθόλου. Το ζήτημα είναι ότι ο Κάπζα, ο δήμαρχος αυτός ουσιαστικά θέλει να επιβάλει τις θρησκευτικές γιορτές των μουσουλμάνων, τα μπαϊράμια και τα καντήλια. Και ποιος ξέρει τι άλλο σε λίγο χρονικό διάστημα;

Να φτιάξουμε μήπως ένα «γαλατικό» χωριό στην ελληνική επικράτεια που να μην περνά χριστιανός, να μην κάνει προσευχή, να μην πιστεύει στον Χριστό, τον Αγιο Βασίλη ή όποιον άλλον άγιο;

Είναι αυτό μήπως μια έμμεση ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ενός μέρους ελληνικών εδαφών, με τις ευλογίες της Άγκυρας βεβαίως; Στη Θράκη και τον Έβρο γίνεται χαμός εδώ και χρόνια. Ψευτομουφτήδες διδάσκουν το μίσος, ιεροκήρυκες από το Αφγανιστάν και ποιος ξέρει από πού αλλού παίρνουν με τη βία μουσουλμανόπαιδα και τα πηγαίνουν σε κατηχητικά στα οποία είναι άγνωστο τι λένε. Η αλλοίωση του πληθυσμού είναι μεγάλη, η έλευση χιλιάδων άλλων προσφύγων και μεταναστών μουσουλμανικού θρησκεύματος απειλεί ακόμη περισσότερο την Ελλάδα και τον χριστιανισμό.

Και η επίσημη πολιτεία τι κάνει; Απλά παρακολουθεί κάθε δήμαρχο να στήνει παιχνίδια δημοσιότητας και να επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα στο ελληνικό κράτος; Στο όνομα της ανεκτικότητας στην ευαίσθητη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία παίζεται ένα παιχνίδι που σίγουρα θα έχει πολύ άσχημη εξέλιξη. Μήπως πρέπει να δούμε με σοβαρότητα το θέμα και να μην αφήνουμε να παίζει ο Ερντογάν και ο ισλαμοφασισμός της Άγκυρας το παιχνίδι τους;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ως πότε θα ανεχόμαστε τον ισλαμοφασισμό της Άγκυρας;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator